Ιωάννα και Κική! Από τους αιθέρες μια ανώμαλη προσγείωση

 Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενοικίαση του Ναυτικού Ομίλου, τα είδαμε όλα και τα ακούσαμε όλα επί έξη ώρες. Θα μας ρωτήσετε εάν είμαστε μαζοχιστές . Μερικές φορές και αυτό χρειάζεται.

Μετά από πολλούς άλλους πήρε τον λόγο και η κ. Ρούφα. Η αγαπητή μας Ιωάννα.  Και μετά από μερικά κατηγορώ κατά της δημοτικής αρχής, μας ανέβασε στα ύψη.

Για να δικαιολογήσει την πρόταση της για δωρεάν κατά κυριότητα  της παραχώρησης του ακινήτου του Ναυτικού Ομίλου και όχι ενοικίαση, γεμάτη συγκινησιακό φόρτο μίλησε ότι οδηγούμαστε σε μια κοινωνία χωρίς όραμα!!. Για άλωση της πολιτικής!!  Για ανύπαρκτη αυτοδιάθεση του δικαιώματος μας!! Για μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα έπρεπε να στηθεί γύρω από τον Ναυτικό όμιλο!!  Για ηθικά ψευτοδιλήμματα!! Και για ανεκτικότητα!!

Και στο τέλος, ακούστε, ακούστε, πρότεινε να πάμε όλοι μαζί με τους επικεφαλείς των παρατάξεων στον Μητσοτάκη τώρα που θα έρθει στην Κω να του ζητήσουμε την παρέμβαση!!!

Σε εκείνο το σημείο, η αγαπητή μας Κική που καθόταν δίπλα της την κατέβασε από τον έβδομο ουρανό. Που να πάμε?? τις ψιθύρισε. Και η Ιωάννα προσγειωμένη ανώμαλα ψιθύρισε. Έχεις δίκιο, πήγαμε και στο νοσοκομείο….

Εμείς εκείνη την στιγμή που μας ήρθε ταμπλάς, θυμηθήκαμε τους στίχους του δημοτικού μας τραγουδιού “τίνος είν΄ η κούπα”. Που την μια σε ανεβάζει  στα επουράνια και την άλλη σε κατεβάζει στα καταχθόνια…..