Δημοτικό Συμβούλιο Κω. Λόγια, πολλά λόγια για το τίποτα.

Παρακολουθήσαμε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο επειδή θα συζητούσε το θέμα του Ναυτικού Ομίλου! Ένα θέμα που σχετίζεται με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και το μέλλον του νησιού μας.

Αλήθεια. Ξέρουμε τι θέλουμε? Ξέρουμε τι να το κάνουμε? Μας το ενοικιάζει το κράτος με 70 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα!, να τα δώσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, άλλωστε στο κράτος θα πάνε. Από την μια μας τα δίνει και από την άλλη μας τα παίρνει και με το παραπάνω.

Κλάμα όλοι τους για την μοναδική ελεύθερη παραλία του κοσμάκη. Κλάμα για το μεγάλο ενοίκιο. Κλάμα για τις διαχρονικές ευθύνες του ενός και του άλλου Δημάρχου. Το ενοίκιο είναι μεγάλο, όχι το παλιό του Φάκκου ήταν μεγαλύτερο.  Και να ο αγώνας αφού κατορθώσαμε να γλυτώσουμε το ακίνητο από επενδυτές με τα δεκάδες εκατομμύρια αγορά του ακινήτου από ξένους επενδυτές για τεράστιο ξενοδοχείο!!!  

Δηλαδή δώσαμε στο κράτος μια μελέτη με αναψυκτήρια, εστιατόρια, παραλίες και τένις. Το κράτος ενθουσιάστηκε που δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον και είπε εντάξει, άντε και με κάποιες ήπιες προσαρμογές.  Τους δώσαμε και μια οικονομική πρόταση που έλεγε ότι θα μαζεύουμε 150 χιλιάρικα από υπενοικιάσεις και τέλος. Αυτή ήταν η πρόταση για το μόνο ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΑΣ ακίνητο…. Κανένας από τους τριάντα τρεις δεν μίλησε για κάτι άλλο!!!  

Μπροστά τους ήταν ο εργατικός, συμπαθής και οραματιστής πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου που έχει φάει την άμμο της περιοχής με το κουτάλι και κανείς δεν τον ρώτησε τι να κάνουμε τα 70 στρέμματα και όταν μετά τα μεσάνυχτα του έδωσαν τον λόγο το μόνο που τόλμησε να πει, με φόβο μάλιστα και σεβασμό, είναι ότι ψάχνει να βρει τρεις χιλιάδες ευρώ για να πάνε τα παιδιά ενός νησιού στον προσεχή ναυταθλητικό αγώνα!!!

Ελεύθερη λοιπόν παραλία για να κάνει μπάνιο ο κόσμος και ένα αναψυκτήριο που κανένας δεν ρώτησε τι κάνει τόσα χρόνια εκεί. Άντε να πάρουμε ακόμα μερικά ενοίκια από ιδιώτες για εστιατόρια και τένις για να μικρύνει το υπολειπόμενο ενοίκιο των 70 χιλιάδων όπως είπε ο Δήμαρχος! Πλην του κ. Αβρίθη που είπε προς τιμήν του να μην υπενοικιάσει ο Δήμος το ακίνητο σε ιδιώτες.

Και Ω του ΘΑΥΜΑΤΟΣ ο μόνος που είχε πρόταση ήταν ο απών Δήμαρχος Φάκκος! Απίστευτο ε??? Ήταν η αναπτυξιακή πρόταση της τότε δημοτικής αρχής  που καθόριζε την μεν δυτική πλευρά της πόλης (Νέας Αλικαρνασσού) με δραστηριότητες του υγρού στοιχείου (κολυμβητήριο, ενυδρείο, κ.α.) και την ευρύτερη ανατολική πλευρά του νέου στάδιο (Οικισμός Παραδεισίου) με δραστηριότητες αθλημάτων και γυμναστικής.

Η πρόταση του Δήμαρχου Φάκκου του 2002 που ετοιμάστηκε με πλήρεις μελέτες έτοιμες για την δημοπράτηση παρά την λυσσώδη αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης του  Κυρίτση και του τότε βαθέως ΠΑΣΟΚ που προετοίμαζε το Κυρίτση για Δήμαρχο.  Η πρόταση του Δημάρχου Φάκκου που την αποδέχτηκε με χαρά ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Φωτιάδης και του  παραχώρησε κατά χρήση 50 ετών με συμβολικό μίσθωμα το ακίνητο εφόσον και εάν θα έπαιρνε χρήματα από το αναψυκτήριο και επειδή για την παραχώρηση κατά κυριότητα απαιτούνταν απόφαση υπουργικού συμβουλίου.

Από τότε και μετά, τα μεγαλόπνοα σχέδια έπαψαν να υπάρχουν και σήμερα μετά από είκοσι χρόνια  το μόνο που γίνεται είναι κάποιες πλατείες και η διαμόρφωση παραλιών.  Ήλιος και θάλασσα. Ποιό πέρα δεν πάει το μυαλό μας. Εκτός και αν δεν είναι έτσι που τα λέμε και υπάρχουν καλύτερες σκέψεις. Εκτός και αν ξυπνήσουμε…..