Η τουριστική ΚΩΣ χρειάζεται ένα σοκ ανανέωσης και αλλαγής

Γράψαμε για την περίπτωση των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου και την πρόταση των τεσσάρων πρώην Δημάρχων για την διαφύλαξη τους ως ενιαίου αδιαίρετου  ακινήτου που πρέπει  να χρησιμοποιηθεί με ευθύνη του Δήμου μόνο προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Το ενοίκιο δεν είναι τίποτε μπροστά στην αδήριτη ανάγκη της Κω να ανανεωθεί και να αλλάξει το για δεκαετίες ίδιο φόρεμα της. Και γι’ αυτό προσφέρονται ελάχιστες ανεκμετάλλευτες πηγές πλούτου μεταξύ των οποίων και το δημόσιο ακίνητο των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου  που μπορεί φιλοξενήσει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς.

Τότε ναι, για τους μεγάλους στόχους να υπάρξουν συμπράξεις δημοτικού και ιδιωτικού συμφέροντος. Όταν πρόκειται για αναζωογόνηση που τόσο πολύ την έχει ανάγκη η γερασμένη Κως η διαφύλαξη αυτών των πηγών πλούτου και η σχεδιασμένα γρήγορη αξιοποίηση τους είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

Δεν γίνεται να μας άφησαν οι Ιταλοί ένα στολίδι που είναι το Ιστορικό κέντρο της πόλης και εμείς αντί να το πολλαπλασιάσουμε και να φτιάξουμε ένα σχέδιο πόλης γύρω από το κέντρο καλύτερο από αυτό των Ιταλών επιτρέπουμε την καταστροφή του!!

Δεν γίνεται να έχουν σταματήσει τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την φυσιογνωμία του νησιού  το 2002 με την Μαρίνα, το νέο στάδιο, το ΙΚΑ, και την επέκταση του νοσοκομείου!

Δεν γίνεται να έχουμε ανεκμετάλλευτο και εγκαταλελειμμένο τον μοναδικό παραγωγικό πλούτο της Κω, την γεωργία, την κτηνοτροφία και την μεταποίηση των προϊόντων τους.

Εάν δεν αλλάξουμε φόρεμα, τότε θα συμβεί αυτό που συμβαίνει και στις χρυσοφόρες περιοχές που ανθούν από τις πλούσιες φλέβες χρυσού και που όταν εξαντληθούν και τις ξεζουμίσουν τις πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες.  

Αυτό θα πάθουμε εάν δεν ξυπνήσουμε ως κοινωνία και δεν διαφυλάξουμε αλλά και δεν αξιοποιήσουμε, εμείς, ο Δήμος μας,  ότι μας έχει απομείνει.  Στην φωτο το Ενυδρείο της Ρόδου ή ακόμα και ένα κολυμβητήριο δεν θα χαλούσαν τις αμμοθίνες… 

Χαιρόμαστε γιατί η Δημοτική Αρχή συμφωνεί (έτσι μας έκανε να πιστεύουμε) με το ενιαίο, αδιαίρετο και δημόσιου χαρακτήρα ακίνητο του Ναυτικού Ομίλου και το ενοικιάζει με απαγόρευση της υπενοικίασης και θα χαρούμε ακόμα περισσότερο εάν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο ομονοήσουν όλες οι παρατάξεις.