Δημοτικό Συμβούλιο 6/5/23. Ευχόμαστε να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα.

Συνεδριάζουν αύριο οι τριάντα τρεις εκπρόσωποι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Ναυτικού Ομίλου. Κάποιοι δεν θα πάνε γιατί θέλουν να κρύψουν τις αλήθειες που γνωρίζουν. Κάποιοι άλλοι θα χύνουν δάκρια συγκίνησης γιατί κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή εκποίησης και ανέγερσης ξενοδοχείου. Και κάποιοι άλλοι θα χαίρονται κρυφίως γιατί ο Δήμος μας στηρίζει το ναυταθλητικό ιδεώδες τις ξαπλώστρας με 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο!!!.

Και όμως αυτή η ενοικίαση μπορεί να γίνει η αφορμή να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να δουν την Κω και τους 45 χιλιάδες κατοίκους της από άλλη οπτική γωνία. Αυτήν που βιώνουμε και αυτήν που απαιτεί εναγωνίως το μέλλον όλων μας.

Να τους φωτίσει να δουν που πάει η Κως. Να νοιώσουν ότι έχουν στα χέρια και στους ώμους τους τις τύχες μιας ολόκληρης κοινωνίας και το μέλλον των παιδιών μας. Να τους φωτίσει να πουν ότι λένε και στα καφενεία, ότι λένε στα παιδιά τους, ότι λένε στους φίλους τους. Να νοιώσουν και οι τριάντα τρεις φίλοι μπροστά στην καταστροφή.

Η Κως χρειάζεται ένα σοκ. Μια αναγέννηση, Μια αναζωογόνηση.

Τα 60 στρέμματα του Ναυτικού Ομίλου που ορθώς ενοικιάζονται έστω και με 100 χιλιάδες δεν είναι για ομπρέλες, για μπιτς μπαρ και για τένις. Είναι μια τεράστια περιουσία του λαού της Κω που πρέπει πράγματι να διαφυλαχτεί πάση θυσία και γρήγορα να χρησιμοποιηθεί για την ανανέωση και την αλλαγή του γερασμένου προσώπου της Κω.

Από τους τριάντα τρεις περιμένουμε να ακούσουμε κάτι καινούργιο, κάτι που να μας ενώνει, κάτι που να αποκαλύπτει τις προθέσεις τους για το μέλλον, για τα μεγάλα, για τα αναγκαία, για τα πολύτιμα που θα θωρακίσουν το νησί μας και τις οικογενειακές επιχειρήσεις μας.

Το Άγιο Πνεύμα ευχόμαστε να τους φωτίσει έστω και την υστάτη ώρα πριν από τις επερχόμενες εκλογές, όπου ήδη οι φωτογραφίες με τους νέους υποψήφιους των παρατάξεων συνοδεύονται με ωραία γενικόλογα λόγια αλλά άδεια συγκεκριμένων στόχων των φιλοδοξιών και των προθέσεων τους.