Τα Ταξί. Η Uber. Το Τυρί και η Φάκα

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει Uber. Για όσους δεν το γνωρίζουν τους λέμε ότι είναι μια τεράστια πολυεθνική που ελέγχει τις μισθώσεις των δημόσιων μετακινήσεων σε δεκάδες χώρες, είτε χρησιμοποιώντας δικά της αυτοκίνητα και υπαλλήλους οδηγούς, είτε ιδιωτικά αυτοκίνητα με τους ιδιοκτήτες οδηγούς. Η ρύθμιση του κόστους και των κερδών γίνεται με το ισοζύγιο των δύο περιπτώσεων.

Στην Ελλάδα και ταυτόχρονα και στην Κω είναι γνωστό ότι κάθε εμφάνιση της Uber σημαίνει πόλεμος όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες των Ταξί αλλά και από όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι με τις μονοπωλιακές καταστάσεις. Τα παρακάτω θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Στην Κω ήδη με την σιωπηρή ανοχή όλων και με διάφορους νόμους, τους λεγόμενους τυριά,  δήθεν για την εξυπηρέτηση των τουριστών και του λαού η  Uber είναι ήδη παρούσα και προετοιμάζεται.

Το τυρί αρέσει σε όλους. Ακόμα και στους συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες των Ταξί, στον ίδιο τον λαό. Τα εξαθέσια, οκταθέσια και δεδεκαθέσια βανάκια που έχουν εμφανιστεί και που από πληροφορίες φτάνουν τα 100 με ιδιοκτήτες ακόμα και ιδιοκτήτες Ταξί είναι το τυρί.

Η φάκα δεν θα αργήσει να κλείσει. Ένας χρόνος, δύο χρόνια, άντε πέντε χρόνια. Τότε που τα βανάκια θα γίνουν διακόσια και τριακόσια, θα εμφανιστεί ο αδηφάγος γίγαντας και θα τα καταπιεί όλα. Και τα Ταξί και τα βανάκια των συμπατριωτών μας οδηγών. 

Αυτό που βλέπουμε εμείς με το χρήμα των τουριστών το έχουν βάλει στο μάτι και άλλοι. Και εμάς αγαπητοί μας φίλοι, μας έχουν για το μεροκάματο, που προσεχώς μάλιστα θα μας το αυξήσουν. Οι μπίζνες είναι για τους διεθνείς επενδυτές . Και αν αμφιβάλετε ρωτήστε ποιοι είναι συνεταίροι στα ενοικιαζόμενα ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα των οικογενειακών μας επιχειρήσεων……