Γ. Χρυσουλάκης και ΝΟΚ: Αλήθειες που πρέπει να διευκρινιστούν

Ακούσαμε λέξη προς λέξη την συνέντευξη του αγαπητού μας κ. Γιώργου Χρυσουλάκη, προέδρου του τοπικού ΤΕΕ, στην Δημοτική Τηλεόραση για την υπόθεση της ενοικίασης της περιοχής του Ναυτικού Ομίλου που εάν ισχύουν επιβεβαιώνουν όσα λέγονται εδώ και δύο χρόνια στα παρασκήνια.

Υποστηρίζει ότι στα ακίνητα του Δημοσίου τον πρώτο λόγο έχουν οι δανειστές και αποκρύπτει ότι τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση όταν τίθεται θέμα συμφέροντος.  Υποστηρίζει την πρόταση της ενοικίασης ως μόνη λύση θέτοντας το δίλλημα του μπαμπούλα να μην εκποιηθεί και κτιστεί ξενοδοχείο. Και το σπουδαιότερο υποστηρίζει ότι με την ενοικίαση θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι μεταξύ των οποίων είναι και οι μελέτες του!

Ο Ναυτικός όμιλος σύμφωνα με την μελέτη αυτού και των φίλων του, δεν χρειάζεται περισσότερα από 5, άντε 10, άντε 20 στρέμματα. Αλήθεια μπορεί να μας πει ο κ. Χρυσουλάκης τα άλλα 40 στρέμματα ποιός θα τα πάρει και σε πιο σημείο των απαράβατων όρων της σύμβασης λέει ότι πρέπει να υπενοικιαστούν? Γιατί εάν τα πάρουν άλλοι, έστω και με υπενοικίαση, τότε ο τεμαχισμός και η τριχοτόμηση ενός μοναδικού δημόσιου ακινήτου μέσα στο σχέδιο πόλης έχει συντελεστεί με τις ευλογίες του Δήμου μας προς όφελος τρίτων.

Λέμε ευλογίες γιατί σε αυτή την περίπτωση σίγουρα το κονέ της παραχώρησης το έκαναν άλλοι αφού άλλοι ωφελούνται. Μπήκε δηλαδή μπροστά, ο Δήμος και ο λαός του για να το εκμεταλλευτούν τρεις τέσσερις ιδιώτες.

Συνεχίζουμε υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ μικροί όσοι σε αυτό το τεράστιο και μοναδικό ακίνητο σχεδιάζουν ξαπλώστρες και τένις και μπιτς μπαρ που έχει γεμίσει η Κως. Και αν κάποιοι τότε στην πρόταση και την μελέτη του κ. Φάκκου για κολυμβητήριο αντέδρασαν γιατί σεβάστηκαν τάχα μου τις αμμοθίνες, τώρα αναρωτιόμαστε αν έχουν διορατικότητα για το μέλλον της Κω και τις τεράστιες ανάγκες της σε μεγαλόπνοα σχέδια που θα αλλάξουν αυτά που πουλάμε χρόνια τώρα, δηλαδή τον ήλιο και τις παραλίες. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επικύρωση της ενοικίασης πέραν των ωραίων λόγων και των σκόπιμων  απουσιών θα μάθουμε και την αλήθεια..