Ναυτικός όμιλος: Πολλά λέγονται που πρέπει να διαψευστούν στο Δ. Συμβούλιο

Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης να αποδεχθεί την πρόταση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου για την ενοικίαση των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου με 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, παρά την ομοθυμία της κοινωφελούς και δημόσιου χαρακτήρα χρήσης του  έχει ένα ανοικτό παράθυρο που πρέπει να το κλείσει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο

Η μελέτη του ΤΕΕ βάζει στον χώρο τρία γήπεδα τένις που ακόμα και ο πιο άσχετος αντιλαμβάνεται ότι προορίζονται για άλλους. Το επιβεβαιώνει και η οικονομοτεχνική μελέτη η οποία συνοδεύει το όλο εγχείρημα που υπολογίζει έσοδα  από την ενοικίαση τους στα γύρω ξενοδοχεία!!. Το ίδιο και με την πρόταση για την ενοικίαση ενός εστιατορίου που όπως αντιλαμβανόμαστε δεν θα το λειτουργήσει ο Ναυτικός όμιλος αλλά σίγουρα κάποιος ιδιώτης. Το ίδιο και με τα έσοδα από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Ο Ναυτικός Όμιλος δεν είναι επιχειρηματίας και ο χώρος των 61 στρεμμάτων πρέπει να μένει ελεύθερος και να προσφέρεται δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Οι δωρεάν μελέτες των αγαπητών και σεβαστών σε όλους μας  μηχανικών και λογιστών πριν από δύο χρόνια που προετοίμασαν το έδαφος για το αίτημα του Δήμου προς την ΕΤΑΔ προβλημάτισαν τους πάντες αφού είναι σε όλους γνωστές οι σχέσεις τους με τους ιδιοκτήτες της γύρο από τον Ναυτικό όμιλο περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες  για τον τεμαχισμό της έκτασης.

Αυτή η άδικη εντύπωση εναντίον ανθρώπων που προσφέρθηκαν και βοήθησαν τον Δήμο μας θα πρέπει να σταματήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει την ενοικίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να πει ομόφωνα ΝΑΙ στην πρόταση της ΕΤΑΔ και στο αμέσως επόμενο θέμα της ίδια συνεδρίασης θα πρέπει να πει ΟΧΙ σε κάθε ενοικίαση ακόμα και ενός μέτρου έκτασης που θα υποθηκεύσει το ακίνητο για αλλότριους σκοπούς των όσων με την σοβαρότητα τους, η δημοτική αρχή και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης αποφάσισαν ορθώς.  

Εάν αυτό δεν συμβεί με απόλυτο τρόπο και όχι με τα γνωστά ωραία λόγια, τότε ο καθένας θα έχει δικαίωμα να λέει  ότι όλη αυτή υπόθεση στήθηκε από άλλους και για άλλους λόγους. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.