Ναυτικός όμιλος. ΝΑΙ στην ενοικίαση ΟΧΙ στο ξεπούλημα

Διεμεριζόμενοι δε τα ιμάτια αυτού, έβαλλον κλήρον!!

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου της Κω. Είναι οι εκπρόσωποι του νησιού μας στον Δήμο που σήμερα γνωμοδοτούν για ένα από τα σοβαρότερα θέματα που αφορούν το νησί μας.

Το θέμα είναι η χρήση των 65 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου που το κράτος ζητά από τον Δήμο μας 100 χιλιάδες ενοίκιο το χρόνο.

Ανεξάρτητα από τις σχέσεις κράτους και Δήμου που είναι μια άλλη πονεμένη υπόθεση. Ανεξάρτητα από την πτώχευση της χώρας μας και την υποθήκευση των δημόσιων ακινήτων στους δανειστές μας, η ουσία της σημερινής συνεδρίασης είναι τι θα κάνει ο Δήμος μας όταν το ενοικιάσει.

Πολλά ακούγονται, πολλά λέγονται. Για μας όλα αυτά είναι λόγια. είναι υποθέσεις. Είναι υπόνοιες που προέρχονται από την συνταχθείσα μελέτη και την οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίηση της περιοχής ώστε ο Δήμος να βγάζει περισσότερα από τα 100 χιλιάρικα. Να βγάζει πουλώντας την αξιοπρέπεια μας.

Ένα τους λέμε και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη στο μυαλό τους. Να δώσουμε τα χρήματα. Να δώσουμε το ενοίκιο, για το οποίο άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά αφού το μαχαίρι είναι στο λαιμό μας.

Όμως αυτός που θα διανοηθεί να τεμαχίσει την περιουσία των προγόνων μας και των απογόνων μας. Αυτός που θα διανοηθεί να διαμοιράσει τα ιμάτια μας και να τα παραχωρήσει για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, για εστιατόρια, για τένις και Μπιτς μπαρ και ενοικιαζόμενες ομπρέλες θα βρει μπροστά του όλους τους πολίτες.

Το ακίνητο αυτό, είναι το μοναδικό και ανήκει σε όλο τον λαό. Τα οφέλη του , που μπορεί να είναι πάρα πολλά, θα πρέπει να πάνε μόνο στον λαό της Κω και σε κανέναν άλλον.