Δήμος: Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για νάχουμε να λέμε

Διαβάζουμε την πρόσκληση του Δήμου που καλεί επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να διαβουλευτούν με στόχο την Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης της Κω!!! (Φοβερός τίτλος)

Σίγουρα μας δουλεύουν αυτοί που το σκέφτηκαν. Εκτός και αν είναι και αυτό ένα από τα συνηθισμένα προγράμματα που εμφανίζονται κατά καιρούς για να ξοδευτούν μερικά εκατομμύρια ευρώ και να τα πάρουν οι επιτήδειοι.

Αγαπητέ δήμαρχε πρέπει να γνωρίζεις ότι κάποιοι άνθρωποι στο νησί έχουν ποιότητα και δεν μπορείς να τους καλείς χωρίς να τους προετοιμάσεις, χωρίς να τους στείλεις εισηγήσεις, χωρίς να πεις εσύ πρώτα την γενική κατεύθυνση.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα ωριμάζουν πρώτα μέσα στην κοινωνία, μετά περνάνε στα στενά πλαίσια του προέδρου και κάποιων διοικητικών συμβουλίων και μετά καταλήγουν στους φορείς λήψεις των αποφάσεων.

Αυτό που κατ’ επανάληψη επιχειρείς χωρίς εισηγήσεις και προετοιμασία δεν πρέπει να το ξανακάνεις γιατί έτσι μοιάζεις με τον… Θεό μετά τον Θεό!

Οφείλεις επίσης να παρουσιάσεις, πριν καλέσεις τους φορείς, ότι μέχρι σήμερα έχει γραφτεί και μελετηθεί. Γιατί η πόλη της Κω δεν προήλθε από παρθενογένεση, ούτε είναι φτωχή από μελέτες και προγραμματισμό.

Φυσικά και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι για να στενεύουμε τους δρόμους πριν φύγουν από το Ιστορικό Κέντρο οι υπηρεσίες και το λιμάνι. Ας διαβάσουμε την μελέτη Φρατζεσκάκη και τα τρία στάδια της.

Φυσικά και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναδείξουμε το Ιστορικό Κέντρο, αλλά ας κοιτάξουμε και την γύρω περιοχή των οικισμών που μετατρέπεται σε Καζέρμα με τετράμετρους δρόμους και χωρίς πλατείες και χώρους για σχολεία, παιδικές χαρές και ποδηλατοδρόμους. Μια τέτοια εξέλιξη δυστυχώς θα είναι ο βρόγχος στο λαιμό της όμορφης πόλης των Ιταλών.