Κως: 26 γυναίκες με συγγραφικό έργο δεν είναι και μικρή υπόθεση

Πράγματι δεν είναι και μικρή υπόθεση να υπάρχουν στην Κω είκοσι έξη γυναίκες με πλούσιο συγγραφικό έργο, βασικό στοιχείο μιας κοινωνίας που δεν έχει κλείσει ακόμα την πόρτα του πολιτισμού στο νησί που υπήρξε σταυροδρόμι πολυπολιτισμικών συναντήσεων και μήτρα επιστημονικών, φιλοσοφικών και πνευματικών συγγραμμάτων.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος με την πρόεδρο της κ. Φάκκου ανέλαβε την πρωτοβουλία να μας το θυμίσει σε μια σεμνή εκδήλωση όχι γιατί ήθελε να τιμήσει, αλλά να κινήσει το ενδιαφέρον, να ωθήσει και άλλους να τολμήσουν.

Και φυσικά να υπενθυμίσει ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην έκδοση των βιβλίων αφού είναι γνωστό ότι η πνευματική δημιουργία προτάσσεται έναντι οποιουδήποτε  έργου .

Αυτό έλεγε και διατύπωνε με επιμονή προς τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ο αείμνηστος Κώστας Θαλασσινός όταν για πρώτη φορά παρουσιάστηκε προς έκδοση το ανεπανάληπτο έργο του συμπατριώτη μας Αλέκου Μαρκόγλου και μετέπειτα το βαρύτιμο βιβλίο της ιστορίας της Κω του ιστορικού μας Βασίλη Χατζηβασιλείου.