ΤΕΕ. Μια συνέντευξη που στην ουσία υποκαθιστά τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού

Το πρώτο που μαθαίνεις στην πολιτική όταν ασχοληθείς με αυτήν σοβαρά είναι ο απόλυτος κανόνας που πρέπει να υπερασπίζεσαι ότι: “Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού κυβερνούν ενώ οι τεχνοκράτες συμβουλεύουν”

Διαβάζοντας την συνέντευξη του αγαπητού μας κ. Χρυσουλάκη προέδρου του τοπικού ΤΕΕ στην έγκυρη τοπική εφημερίδα “ΣΤΑΘΜΟΣ” αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην ουσία αναγορεύει με τις τοποθετήσεις του το ΤΕΕ ως κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων σε νευραλγικά θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Δεν θα σταματήσουμε σήμερα στο χωροταξικά και στα πολεοδομικά τεράστια προβλήματα του νησιού που στην ουσία υποθηκεύουν την ανάπτυξη του, ούτε θα μιλήσουμε σήμερα για τον κόμβο στην Πειραιώς ή την Ανωτέρα και τον Ναυτικό όμιλο και άλλα που υπερκαλύπτει ακόμα και τον ίδιο τον Δήμο σε θέσεις.

Θα μιλήσουμε για την Μαρίνα και την άποψη του ότι η ανακατασκευή του παλαιού περιπτέρου είναι προϋπόθεση της κατασκευής της Β΄ φάσης της Μαρίνας!!

Αυτή είναι η άποψη των τεχνοκρατών που επιθυμούν να εμπλέκονται σε καθαρά πολιτικά, διοικητικά θέματα που δυστυχώς καθορίζουν την ανάπτυξη του νησιού μας.

Από πουθενά δεν προκύπτει αυτή η θέση ως προϋπόθεση της επέκτασης, άποψη που τελικά απ’ ότι φαίνεται επηρεάζει δυστυχώς και τις δημοτικές αρχές. Εκτός και αν και σ’ αυτές δεν υπάρχει διάθεση κατασκευής της επέκτασης που θα εμπλουτίσει με ακόμα ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο ένα τουριστικό νησί.

Αγαπητέ φίλε κ. Χρυσουλάκη αυτοί που καθορίζουν θετικά ή αρνητικά την τύχη μιας κοινωνίας είναι μόνον οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της. Αυτοί αλλάζουν νόμους όπως έγινε στο παρελθόν στην Μαρίνα για να την πάρει ο Δήμος, αυτοί καταργούν το ξενοδοχείο που οι μελέτες των τεχνοκρατών με νόμο προέβλεπαν μέσα στην Μαρίνα και αυτοί ευθύνονται και σχεδιάζουν τις πόλεις και τα χωριά τους, τους κυκλικούς κόμβους στην Πειραιώς, την αξιοποίηση του Ναυτικού Ομίλου και διεκδικούν τα ακίνητα του δημοσίου.