
Με δύο φράσεις ο αγαπητός πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου κ. Αναστάσης Κεφαλιανός αποκάλυψε τι συμβαίνει στους Δήμους και ποιό είναι το λάθος του.
Μας λέει: “Οι Κοινότητες δεν έχουν προσωπικό και στην ουσία δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά, οπότε αφού βλέπω ότι δεν μπορώ να προσφέρω στους συμπολίτες μου αυτό που ονειρεύομαι, τότε θεωρώ ότι αυτή την στιγμή καλύτερα είναι να αποχωρήσω”
Και συνεχίζει: “Δεν θα είμαι υποψήφιος για το γεγονός ότι βλέπω , ότι έτσι που είναι δομημένο το σύστημα, δεν μπορώ ουσιαστικά να προσφέρω”
Αγαπητέ κ. Κεφαλιανέ αυτό που θέλησες να υπηρετήσεις επειδή αγαπάς το χωριό σου και σέβεσαι κάποιους ανθρώπους δεν είναι αυτοδιοίκηση. Και αυτό δεν σου το είπαν, ούτε σε δίδαξαν πριν αποφασίσεις να συμμετάσχεις στο ιερό δικαίωμα τις προσφοράς σου στις εκλογές.
Το σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων είναι δημαρχοκεντρικό και όχι αποκεντρωμένο και συμμετοχικό. Τους δε Δήμους σκόπιμα οι κυβερνήσεις τους έχουν μετατρέψει σε θεραπαινίδες της κεντρικής εξουσίας.
Όμως το λάθος σου είναι ότι αποχωρείς! Από την ώρα που μπήκες στην μεγάλη οικογένεια των αυτοδιοικητικών, το πρώτο μέλημα σου δεν είναι τα μικρά ή τα μεγάλα έργα στην Κοινότητα σου που με αυτό το δομημένο όπως λες σύστημα, δεν πρόκειται ποτέ και κανένας να υπηρετήσει, αλλά η διεκδίκηση με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, όχι από τον Δήμο, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση του αναφαίρετου δικαιώματος σου να διοικείς και να διαχειρίζεσαι τις τοπικές υποθέσεις της Κοινότητας σου, μόνο εσύ με το Συμβούλιο σου και τους συμπατριώτες σου άμεσα, σωστά και ολοκληρωτικά.
Αγαπητέ κ. Κεφαλιανέ, πολλοί είναι αυτοί που υπηρετούν σήμερα τον Δήμο που θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Εκθέτουν τους εαυτούς τους και μειώνουν την προσωπικότητα τους σε έναν Δήμο που η δομή του και το σύστημα του είναι αναντίστοιχο των τεράστιων αναγκών και των τεράστιων δυνατοτήτων της Κω.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούν. Αντίθετα θα πρέπει να αποσαφηνίσουν προς τους ψηφοφόρους τον πραγματικό εχθρό μας που δεν είναι τα προβλήματα του νησιού και να απαιτήσουν την χαμένη αυτάρκεια και αυτοτέλεια του Δήμου στην διοίκηση όλων των τοπικών μας υποθέσεων.
