Στρατηγός Ζιαζιάς: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κυβέρνηση που θα μοιράσει το Αιγαίο

Στρατηγέ μου, με όλο τον σεβασμό θα σου λέγαμε να ηρεμήσεις και αντί να μιλάς για προδότες και μοιρασιές που όπως αντιλαμβανόμαστε οδηγούν σε πόλεμο θα ήταν προτιμότερο να έλεγες ότι δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κυβέρνηση, ούτε ένας άνθρωπος, που να θέλει να μας οδηγήσει σε πόλεμο.

Και φυσικά συνέχισες λέγοντας ότι δεν πιστεύεις ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα κάνει νέες Πρέσπες στο Αιγαίο!!

Στρατηγέ μου, όπως και όλοι οι άλλοι στρατηγοί που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και υπεραμύνονται της εδαφικής μας ακεραιότητας, αντί να μιλούν για ειρήνη και συνεννόηση μεταξύ των κρατών. Που τοποθετούνται αραδιάζοντας τανκς και φρεγάτες, αντί να αφήσουν τους διπλωμάτες να κάνουν την δουλειά τους και εσείς την δική σας δουλειά χωρίς να μιλάτε.  Κάνετε ζημιά, μεγάλη ζημιά.

Μάλλον αγνοείτε ποιοί μοιράζουν τον κόσμο και άρα και το Αιγαίο. Μάλλον αγνοείτε ποιοί επιθυμούσαν την συμφωνία των Πρεσπών, και οι μακεδονομάχοι όπως και εσείς μας δουλεύατε.

Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιοι ψευτο υπερεθνικιστές, όπως και οι φανατικοί των θρησκειών, είναι το βούτυρο στο ψωμί αυτών που μοιράζουν τον κόσμο όταν θα θελήσουν και αν το θελήσουν, να μας βάλουν σε πόλεμο με την Τουρκία.

Και αυτό, αγαπητέ μας στρατηγέ, θα το κάνουν εάν εμείς ή οι Τούρκοι πάμε να ξεφύγουμε από το μαντρί μέσα στο οποίο είμαστε κλεισμένοι δεκάδες χρόνια τώρα. Όταν δεν υπακούσουμε στις εντολές….

Αυτό εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, αλλά δυστυχώς  είστε και αναγκαίοι, όπως αναγκαίοι είναι και οι εξοπλισμοί, αφού μας έχουν μάθει ότι εάν επιθυμείς ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο.