Κ.Καίσερλης προς κ. Τσαμπουνιάρη: Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα

Πήραμε τον ευχαριστούμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του π. Δημάρχου Κώστα Καίσερλη

Διάβασα την συνέντευξη του φίλου Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη στην φιλόξενη εφημερίδα  “ΣΤΑΘΜΟΣ” για την κατάντια του Δασαρχείου της Κω και αυτή την φορά θα μιλήσω προσωπικά γιατί όσο τα αφήνουμε χάνεται κάθε ελπίδα ανάταξης.

Μας είπε ο κ. Τσαμπουνιάρης ότι η Δασική Υπηρεσία έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και απευθυνόμενος προς κάθε υπηρεσία, τον Δήμο ή την Περιφέρεια τους λέει να αναλογιστούν ο καθένας το κομμάτι που τους ανήκει!!!

Ο φίλος κ. Τσαμπουνιάρης απευθύνεται στον Δήμο, στην Περιφέρεια και σε κάθε υπηρεσία και αποκρύπτει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους και προτιμήσεις ότι για την Δασική Υπηρεσία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Κυβέρνηση αφού σε αυτήν ανήκει η αρμοδιότητα και η ευθύνη των Δασών. Είναι δυστυχώς αυτό που συμβαίνει με τους περισσότερους από εμάς όταν υποκειμενικά και κατά προτίμηση επιρρίπτουμε ευθύνες.

Απευθυνόμαστε σε τρίτους για να σώσουν την δική μας περιουσία, όταν μας προσφέρονται μοναδικές ευκαιρίες να καλύψουμε εμείς, η δυνατή και οργανωμένη κοινωνία τα κενά της κυβέρνησης.

Το δεύτερο που αποκρύπτει, το σοβαρότερο, είναι ότι αν και υπάλληλος του Δασαρχείου που πρώτιστο μέλημα και αγάπη του είναι το δάσος, τότε που ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου με την παράταξη του Καϊσερλη αγνόησε τις δράσεις του Δήμου για την σωτηρία των δασών και μάλιστα στράφηκε και εναντίον του Δημάρχου για τους δικούς του και πάλι λόγους.

Τότε, το 2011,  ο Δήμος της Κω πρώτος και μόνος σε όλη την Ελλάδα ζήτησε και μετά από επιμονή πήρε με προγραμματική σύμβαση από την κρατική περιφέρεια, την προστασία και ανάδειξη των δασών, με ετήσιες δημοτικές πιστώσεις 110 χιλιάδων ευρώ και τα έργα ξεκίνησαν με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με επικεφαλείς δύο ντόπιους δασολόγους και μέλη πέντε ντόπιους άνεργους νέους. Τότε ο κ. Τσαμπουνιάρης, αντί να στηρίξει ένα μακρόπνοο σχέδιο που οδηγούσε στην ανάληψη των ευθυνών της τοπικής μας κοινωνίας για μια υπόθεση που είναι η ζωή του νησιού μας, μεταπήδησε στην παράταξη Κυρίτση που κυνήγησε την συνεργατική των δασών.

Ο φίλος κ. Τσαμπουνιάρης τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο και ως οικογενειάρχη, είναι ο καθένας από εμάς. Είναι ο συνηθισμένος πολίτης του νησιού που βλέπει την σακούλα που βρίσκεται μπροστά του γεμάτη από τα λάθη των άλλων και μάλιστα κάνει και προτάσεις και δεν βλέπει τα λάθη της δικής του σακούλας γιατί αυτή την έχει κρεμάσει πίσω του στην πλάτη. Και μάλιστα τα λάθη των άλλων τα κρίνει όχι όπως πραγματικά είναι αλλά αναλόγως τα μεγεθύνει ή τα ωραιοποιεί.

Θα το επαναλάβω και θα το λέω όσο ζω αγαπητή Άννα. Η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ζούγκλα στην οποία δυστυχώς θα κυριαρχήσουν άλλοι . Ο ατομικισμός τείνει να εμπεδωθεί. Η συλλογικότητα για την ανάληψη ευθυνών στην επίλυση των κοινών προβλημάτων μας μηδενική. Και σε αυτό ευθύνονται οι ηγεσίες του, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές. Και εμείς, όλοι εμείς, οφείλουμε να αντιδράσουμε, να ενώσουμε τις φωνές μας εναντίον της αδιαφορίας, του ψέματος και της υποκρισίας.

Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης