Υποψήφιοι Βουλευτές: Μια κατανόηση και μια αποδοχή

Μετά τον χαρακτηρισμό, ως Λούμπεν, των υποψηφίων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε τα ακόλουθα:  

 

Τα κόμματα είναι τα στηρίγματα της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Αυτό λέει το Σύνταγμα μας, Αυτό οφείλουμε να σεβόμαστε.

 

Και όσοι συμμετέχουν σε αυτά και ιδίως στην μία και μοναδική γιορτή της Δημοκρατίας που είναι οι εκλογές, ακόμα και ο τελευταίος υποψήφιος του τελευταίου κόμματος θα πρέπει να τυγχάνουν της αποδοχής μας και της κατανόησης μας την προεκλογική περίοδο.

 

Είναι εντελώς διαφορετικό, η αντίθετη άποψη ή η υποστήριξη άλλου κόμματος, από αυτό το απλό που οφείλουμε όλοι σε ανθρώπους που αποφάσισαν να εκθέσουν τον εαυτό τους, να υποστούν θυσίες, να πλησιάσουν άγνωστους ανθρώπους. Τον ΣΕΒΑΣΜΟ.

 

Φυσικά και υπάρχουν ενδοιασμοί για την αποστολή των κομμάτων. Φυσικά και περιμένουμε τα κόμματα να λειτουργήσουν δημοκρατικά, να υπάρχει συμμετοχή και δημοκρατικές διαδικασίες στην λήψη των αποφάσεων, στην τεκμηρίωση των θέσεων και των στόχων των κομμάτων.

 

Όμως αυτό αφορά την προσωπική μας επιλογή και την απαίτηση από τους υποψηφίους του κόμματος της προτίμησης μας να τα εφαρμόσουν.

 

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Βουλευτές που θα έρθουν στο νησί μας θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι. Θα πρέπει να τυγχάνουν της κατανόησης μας σε ένα έργο και μια αποστολή, που ενδεχόμενα να εκπληρώνουν για πρώτη φορά.

 

Σίγουρα κάτι θα θέλουν να μας πουν. Ας τους ακούσουμε. Ακόμα και αυτό το τόσο απλό, ότι προσφέρει τον εαυτό του για το καλό του τόπου και για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι σημαντικό για όλους μας.

 

Τα λέμε αυτά κυρίως για τους νεότερους, για όλους όσους δεν έζησαν την εποχή της Δικτατορίας. Για όσους δεν έζησαν τον ευτελισμό των εκπροσώπων μας στη Βουλή όταν αποστατούσαν με τον αρχιαποστάτη Μητσοτάκη .