Τουρισμός. Ελλείψεις προσωπικού. Ανεργία και Πολιτικές

Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι τουλάχιστον παράλογα. Η ανεργία λέγεται ότι φτάνει στο 13%, δηλαδή κοντά στις 200 χιλιάδες είναι άνεργοι και από την άλλη κοντά στις 150 χιλιάδες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό του τουριστικού τομέα.!!

Ελλείψεις σε προσωπικό που όμως αυτό αγνοείται και συνεχίζουν να επενδύονται κεφάλαια σε νέες τουριστικές εγκαταστάσεις αφού το ρεύμα των τουριστών συνεχώς θα αυξάνεται!

Ελλείψεις και σε κατοικίες για υπαλλήλους και ενοικιαστές αφού τα υφιστάμενα μετατρέπονται σε τουριστικά καταλύματα.

Επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους, όταν υπάρχει τεράστια ζήτηση εργασίας. Αντί της επιμόρφωσης τους.

Αναζήτηση υπαλλήλων σε πρόσφυγες και μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Αίγυπτο ακόμα και με μαύρη εργασία που σιωπηρά νομιμοποιείται, χωρίς καμία εκπαίδευση και κατάρτιση. Χωρίς μεταναστευτική πολιτική.

Ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, που ειδικά στην Κω έχει ξεπεράσει κάθε παγκόσμιο μέτρο αειφόρας ανάπτυξης και ισοζυγίου φύσης και πληθυσμού.

Κοκορεύονται κάποιοι και ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το τουριστικό θαύμα και αποκρύπτουν που πάνε τα κέρδη, ποιοί παίρνουν τις επιδοτήσεις και τον στραγγαλισμό των οικογενειακών επιχειρήσεων και ποιές είναι οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου.