Νοσοκομείο Κω. Λυπάμαι για σας, εγώ που δεν είμαι από την Κω

Πήραμε την επιστολή του φίλου, τον ευχαριστούμε και την δημοσιεύουμε.

“Κύριοι της Κως προοπτικής διάβασα το χθεσινό άρθρο σας για την συνέντευξη του αντιπρόεδρου του νοσοκομείου κ. Χρυσόπουλου και τα όσα είπε για την κατάσταση του νοσοκομείου και καταλήγετε στο ερώτημα εάν υπάρχει κόμμα, κυβέρνηση ή βουλευτές να τους  συνετίσουν.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν γιατροί του νοσοκομείου να αντιδράσουν και εσείς ζητάτε από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν τους Διοικητές που οι ίδιοι διόρισαν?

Που είναι η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου?. Που είναι ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών? Που είναι ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου? Που είναι ο ιατρικός σύλλογος?

Μιλά για μια κάστα συμφερόντων που διαφεντεύει το νοσοκομείο. Τους καταλογίζει όλες τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου. Τους κατηγορεί ως υπεύθυνους για τους κινδύνους στην υγεία των συμπατριωτών σας.  Δηλαδή τους ενοχοποιεί και αυτοί το αποδέχονται, αντί να τον οδηγήσουν στον Εισαγγελέα την ίδια στιγμή που τα είπε, σεβόμενοι όχι την προσωπική τους αξιοπρέπεια που φαίνεται ότι δεν υπάρχει, αλλά το πτυχίο της ιατρικής και της νοσηλευτικής που απέκτησαν.

Λυπάμαι κύριοι, εδώ σε αυτό το νησί ο καθένας κοιτάζει το καβούκι του και τη βόλεψη του. Δεν είμαι από την Κω αλλά ντρέπομαι εγώ για σας. Σας παρακαλώ να την δημοσιεύσετε. Γιώργος.”