Δημιουργείται “Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση”

Πήραμε και δημοσιεύουμε την πρωτοβουλία των τεσσάρων πρώην Δημάρχων για την ίδρυση Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση.

Η συντακτική ομάδα της “Κως Προοπτική” υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία που σίγουρα εάν επιτύχει θα προσφέρει στην κοινωνία μας πλούσιο υλικό, θεωρητικό και πρακτικό, για την πορεία του νησιού μας και για την ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού σε αυτάρκεια και αυτοτέλεια Δήμου που θα ανταποκρίνεται επάξια στο νησί μας και δεν θα εξαρτάται από γνωστούς σωτήρες.

Είναι γνωστό ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που δεν στηρίζονται σε κόμματα και παρατάξεις δύσκολα επιβιώνουν. Οι φορείς που επιδιώκουν την κατάκτηση της εξουσίας, και φυσικά οι γύρω από αυτούς, σίγουρα θα αντιδράσουν. Αλλά οι επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι βέβαιη από την στιγμή που υπάρχουν στην κοινωνία μας προβληματισμοί και ανησυχίες για το που πάμε και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργός συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε παρατάξεις και κόμματα ή στην νομή κάθε εξουσίας.

Ο χρόνος θα δείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Ομίλου και την ανιδιοτέλεια των μελών του. Για την πείρα τους όμως το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι αυτή μας χρειάζεται ώστε να γίνει μυστρί, όπως λέει και το τραγούδι, στα χέρια των νέων μας.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των τεσσάρων πρώην Δημάρχων

“Αγαπητοί φίλοι,

Μετά το έντονο ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας που καταθέσαμε ως το πρώτο κείμενο διαλόγου για την οργανωτική ισχυροποίηση του Δήμου και την αναγκαία σύνταξη του σχεδίου ανάπτυξης για την θωράκιση και την ισχυροποίηση της κοινωνίας μας, καταλήξαμε στην απόφαση της ίδρυσης ενός Ομίλου προβληματισμών, σκέψεων και θέσεων για την προαγωγή και την εμβάθυνση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος σύμφωνα με τις συνταγματικές του διατάξεις, και την εμπέδωση και ανάπτυξη των αρχών και των ιδεών της Αυτοδιοίκησης.

Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου με την επωνυμία “Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση” θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προβληματισμών θέσεων και στόχων και την διάδοση των σκοπών του στην κοινωνία μας μέσω κάθε πρόσφορου  έντυπου, προφορικού και γραπτού μέσου.

Βασικά στοιχεία του καταστατικού του Ομίλου είναι:

1. Η συμμετοχή των μελών δεν απαγορεύει τις προτιμήσεις τους και την συμμετοχή τους σε κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις

2.Τα μέλη του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου έχουν ασυμβίβαστο με θέσεις σε Δημοτικά, Περιφερειακά Συμβούλια ή στην Βουλή, όπως επίσης να είναι υποψήφιοι στα ανωτέρω όργανα.

3.Ουσιαστικές υποχρεώσεις των μελών είναι η ετήσια εισφορά τους των 20 ευρώ και η πίστη τους στην αστείρευτη δύναμη των πολιτών που πολλαπλασιάζεται με τις συλλογικές δράσεις. 

Δημοσιεύουμε την απόφαση μας την ημέρα της Εθνικής μας επετείου υπενθυμίζοντας τις παρακαταθήκες των προγόνων μας για την Ελευθερία και την ισότητα και ευελπιστώντας ότι η συμμετοχή των συμπατριωτών μας θα είναι ικανή να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πρόοδο του νησιού μας.

Εκ μέρους των συναδέλφων π. Δημάρχων Κώστας ΚαΪσερλης.

Σημ. Όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορεί να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στις παρακάτω διευθύνσεις. kostaskaiserl@gmail.com   fakkosm@gmail.com  ntinospap54@gmail.com  hgiak.vas@gmail.com “