Ποιοι κυβερνούν τον κόσμο?. Πολιτικοί, Βιομήχανοι ή Επενδυτές

Παρακολουθούμε στο σκάνδαλο με την κ. Καϊλή και φυσικά όχι την ίδια, αλλά τα λόμπι που νόμιμα δημιουργούνται και λειτουργούν στην Ε.Ε. Εκατοντάδες λόμπυ, δηλαδή μη κερδοσκοπικές εταιρείες τάχα μου, που νόμιμα συνδιαλέγονται με τους πολιτικούς εκπροσώπους μας στην Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με τους χιλιάδες υπαλλήλους της Ε.Ε. Λόμπι για τα φάρμακα, λόμπι για τα όπλα, τα ηλεκτρονικά, τα λιπάσματα και πάει λέγοντας….

Ξέρουμε ότι στην Αμερική αυτοί που εκλέγονται σε όλα τα πολιτικά πόστα μέχρι και του Προέδρου υποστηρίζονται από δωρεές δις δολαρίων των λεφτάδων και των λόμπι τους. Και ότι αυτοί που εισηγούνται και άρα παίρνουν και τις αποφάσεις είναι οι γραφειοκράτες, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου το πολιτικό σύστημα είναι ακόμα ισχυρό (δες Καϊλή) σε αντίθεση με την γραφειοκρατία, αν και τα τελευταία χρόνια τείνει να αντιστραφεί η ισχύς τους.

Εάν επίσης μελετήσουμε την χρονική διαδρομή των περιφερειακών πολέμων μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο θα εξαγάγουμε μερικά πολύτιμα συμπεράσματα.

Κατά την διάρκεια του πολέμου οι βιομηχανίες που αναπτύχθηκαν στην Αμερική και στην Αγγλία φυσιολογικά ήταν αυτές των όπλων. Ο πόλεμος στην Κορέα εκτόνωσε την συσσώρευση των όπλων. Όμως αμέσως μετά ξεκίνησε ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Η εισβολή της Ρωσίας στο Αφχανιστάν με συμμετοχή της Αμερικής. Η εισβολή της Αμερικής στο Αφχανιστάν. Ο πόλεμος στο Ιράκ Μετά η Λιβύη, η Συρία, και τώρα η Ουκρανία. Δεν λαμβάνουμε υπόψη της υψηλού επιπέδου βιομηχανίες του πολέμου των άστρων στον ψυχρό πόλεμο, ή τις μικρές πολεμικές συρράξεις στην Αφρική ή την Ασία και την Ν. Αμερική.

Ειδικά στην Ουκρανία μέσα σε ένα χρόνο αντικαθίστανται με οπλικά συστήματα της Αμερικής όλα τα αποθέματα των ανατολικών κρατών των Σοβιετικών όπλων! Τρισεκατομμύρια δολάρια…..

Τρισεκατομμύρια δολάρια, λίρες και ευρώ σε βιομηχανίες όπλων που δεν μπορούν να σταματήσουν την παραγωγή, γιατί θα πτωχεύσουν και άρα ξεκινούν πόλεμοι όταν σταματούν οι προηγούμενοι.

Και πότε σταματούν οι προηγούμενοι? Μα φυσικά όταν ισοπεδωθεί κάποιο κράτος και όταν το αίμα της νιότης αυτού του κράτους ποτίζει τα ερείπια που θα κληθούν να αναστυλώσουν οι αδελφές επενδυτικές βιομηχανίες κατοικιών και υποδομών. 

Ευτυχώς εμείς εδώ κάθε είκοσι χρόνια εκτελούμε το επιβεβλημένο καθήκον μας να αγοράζουμε όπλα, όπως και οι γείτονες μας, μόνο με εκατέρωθεν μπαλωθιές και όχι με πόλεμο…