Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η Κως μετατρέπεται σε χωριό

ΚΩΣ

Το διαβάσαμε και μείναμε άφωνοι. Με αυτή την κυβέρνηση σίγουρα η Κως σταδιακά θα μετατραπεί σε ένα χωριό στη μέση του πουθενά, δηλαδή της θάλασσας. Και αυτό γιατί αυτοί που σχεδιάζουν την διοίκηση δεν έχουν ζήσει σε νησί, ούτε μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν τους νοιάζει τι σημαίνει να ζει κάποιος σε ένα νησί.

Μεταφέρουν αγαπητοί μας συμπατριώτες το διοικητικό πρωτοδικείο της Κω στη Ρόδο και το Διοικητικό Εφετείο από τη Ρόδο στον Πειραιά!! Χωρίς να σκεφτούν ότι είμαστε αποκομμένοι από στεριά και θάλασσα. Χωρίς να σκεφτούν ποιά είναι η Κως σε μέγεθος και οικονομία. Και το σπουδαιότερο χωρίς να σκεφτούν ότι η Δικαιοσύνη αφορά πρωτίστως τους αδύνατους, τους αδικημένους, που δεν έχουν χρήματα για να πηγαινοέρχονται στη Ρόδο και στην Αθήνα. (βλέπετε οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη τα δικαστήρια)

Είναι μια εξέλιξη που αν περάσει και αν οι Δικηγόροι μας και οι τοπικοί μας άρχοντες το αφήσουν τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάνε περίπατοι οι αγώνες δεκάδων χρόνια για την δημιουργία νομού στην Βόρεια Δωδεκάνησο.

Ήδη το νοσοκομείο μας το μετατρέπουν σε Κέντρο Υγείας και οι ασθενείς με τους συγγενείς τους μεταφέρονται με πλοία και αεροπλάνα στη Ρόδο και στην Αθήνα. Μάλιστα τώρα μας βάζουν και στην Κρήτη!

Δασαρχείο δεν υπάρχει! Ο πρωτογενείς τομέας είναι ο φτωχός συγγενής, αποδυναμωμένος όσο ποτέ άλλοτε. Η Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι μετατρέπονται σε παρακολούθημα της Περιφέρειας της Σύρου και της κυβέρνησης. Ε’ λοιπόν! Εάν αυτή την Κω θέλουμε. Εάν νομίζουμε ότι η Κως των 50 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων και των 200 χιλιάδων τουριστικών κλινών είναι άξια για τέτοια μεταχείριση τότε και εμείς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.