Αρχαιότητες της Κω. Ένας αμύθητος πλούτος που φανερώνει που πάμε

Η Κως στηρίζει την κοινωνική και οικονομικής της ανάπτυξη στο περιβάλλον και στα πολιτιστικά της αγαθά. Αυτά που δημιούργησαν οι πρόγονοι μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Πουλάμε την Κω πάνω από 60 χρόνια. Και αν κάποιος σοβαρός άνθρωπος δει τι πουλάμε σίγουρα θα κλαίει και παράλληλα θα αναρωτιέται ποιά είναι η συμβολή μας στην πολιτισμική και πνευματική κουλτούρα στα εκατομμύρια των τουριστών μας που έρχονται και ξανάρχονται στην Κω.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για το περιβάλλον που καθημερινά λεηλατείται. Αλλά σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία, που ίσως να είδατε και εσείς, που δείχνει με ποιόν τρόπο οι νεότεροι αποκαθιστούν τα μνημεία μας που ο χρόνος, η φύση και κυρίως οι υπεύθυνοι τα ρημάζουν.

Έστησαν αγαπητοί μας φίλοι, αν αγαπάτε τον Θεό σας, τεράστιες σιδερένιες σκαλωσιές, με τεράστια μπετόν έξω από το θαλασσινό κάστρο της Νερατζιάς, τεράστια ικριώματα που αποδεικνύουν τα έργα των νεοελλήνων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σύγκριση με αυτά που χωρίς μέσα, παρά μόνο με τα χέρια έκτισαν οι πρόγονοι μας αν και σκλάβοι!

Αναρωτιόμαστε μέχρι πότε οι τουρίστες μας θα αντέχουν να βλέπουν την Κω όπως ήταν και πριν από 50 χρόνια και μάλιστα χειρότερα αφού ακόμα και την Πλατεία Ελευθερίας την έχουν εγκαταλείψει.  Το κάστρο της Αντιμάχειας εγκαταλελειμμένο.  Τα χωριά μας όπως ήταν το 1970. Τα κέντρα υγείας άδεια. Το δημαρχείο του Ασφενδιού χάσκει 20 χρόνια. Και κάθε 40 χρόνια ζητωκραυγάζουμε όταν φτιάχνουμε μια μαρίνα και ένα στάδιο, η αν φωτίζουμε τον επαρχιακό που η συντήρηση του έχει να γίνει από τότε που τον διαπλάτυναν!!  Άσε που ακόμα και σήμερα είναι τα ίδια μαγαζιά και οι ίδιοι μαγαζάτορες από την εποχή του 1990!!!

Ο Ιπποκράτης μας μάρανε. Που και αυτόν τον εκχωρήσαμε στη Λάρισα. Και ο αμύθητος πλούτους των αρχαίων και νεώτερων μνημείων μας στις διαθέσεις μιας κυβέρνησης που δεν σχεδιάζει και δεν θεμελιώνει το μέλλον αλλά μας ξευτελίζει βάζοντας στο εμβληματικό κάστρο που κτίστηκε για προστασία, σιδερένιες σκαλωσιές για να μπουν οι εχθροί ευκολότερα και να τα πάρουν όλα. Γιατί φίλοι μας να είστε βέβαιοι ότι έτσι που τα ανεχόμαστε θα τα πάρουν όλα.