Τρελά πράγματα. Ο κ. Χατζημάρκος καλεί τους κτηνοτρόφους στην γαστρονομία

Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε. Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος κάλεσε με δελτίο τύπου τους παραγωγούς, δηλαδή τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γαστρονομίας!!!

Με βαρύγδουπους φράσεις μας λέει ο αγαπητός μας Περιφερειάρχης ότι “Συνεχίζει την επένδυση στη Γαστρονομία με νέες δράσεις, γιατί πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε διεθνείς θεσμούς δίνει αξία στο μόχθο των δημιουργικών ανθρώπων αλλά και στο τελικό τουριστικό προϊόν”!!

Ναι στην γαστρονομία μόνο που τελικά αυτά τα εδέσματα θα προέρχονται από ντομάτες Πολωνίας, κρέατα Βελγίου, αρνάκια Ζηλανδίας και ψάρια Ινδικού.

Οι κτηνοτρόφοι της Κω ξεπουλάνε τις αγελάδες τους με 1,20 ευρώ το κιλό. Αγωνίζονται με χέρια και με πόδια να κρατήσουν τα ζωντανά τους. Και αν παραμένουν κάποιοι είναι γιατί αυτό έμαθαν και αυτό αγαπούν.

Οι γεωργοί μας λιγοστεύουν, τα χέρια σπανίζουν και τα γεωργικά εφόδια έφτασαν στον ουρανό. Σε λίγα χρόνια ούτε λάδι θα έχουμε αφού δεν θα υπάρχουν Αλβανοί να μαζεύουν τις ελιές…

Και ο Περιφερειάρχης μας, αυτούς τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους και αγρότες τους, άσε τους ψαράδες. τους καλεί να πάνε στην διεθνή έκθεση για να θαυμάσουν και να γευτούν το αλά κρεμ μπριζολάκι σίουμι Ιαπωνίας….

Τρελά πράγματα σας λέμε.