Η κατά Κυρίτση έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο μάγκας Δήμαρχος

Διαβάσαμε την πολιτική άποψη του Κυρίτση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιβεβαιώσαμε για πολλοστή φορά την κενότητα των θέσεων και άρα και των πράξεων του εδώ και 25 χρόνια!

Διαβάζουμε τις απόψεις του όπως τις περιγράφει ο ίδιος: “Λένε πως ο Γιώργος Κυρίστης είναι κακός. Γίνομαι κακός και συγκρούομαι με όποιον είναι απέναντι στα συμφέροντα της Κω. Δεν είμαι από αυτούς που στρατοπεδεύουν έξω από τις πόρτες υπουργείων και παρακαλούν για τα αυτονόητα, δηλαδή για αυτά που η πολιτεία πρέπει να δώσει στην Κω. Συγκρούομαι και θα συγκρουστώ με όποιον είναι απέναντι στα συμφέροντα του νησιού μου και αν ανήκει στον ίδιο χώρο με εμένα. Συγκρούστηκα με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά θέλω να υπηρετήσω και όχι την προσωπική μου εικόνα. Αυτή είναι η έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Λόγια του αέρα που για τους ευκολόπιστους περνάνε σαν νεράκι γάργαρο στα αυτιά τους. Είναι μάγκας σου λέει! Αυτός είναι ο αρχηγός που τα βάζει με όλους και δεν φοβάται κανέναν!!

Μόνο που ξεχνά κάποια ουσιώδη πράγματα που αφορούν άμεσα την Αυτοδιοίκηση και είναι προϋπόθεση για να είσαι μάγκας απέναντι της κεντρικής εξουσίας και κάθε προστάτη.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι η ενότητα του λαού που εκπροσωπεί ο εκάστοτε Δήμαρχος και που ο Κυρίτσης την έγραψε στα παλιά του παπούτσια. Χωρίς την ενότητα και την κοινωνική συνοχή και μάλιστα με εκατοντάδες πολίτες διωκόμενους από τον Δήμο τους, η μαγκιά στους υπουργούς, στις κυβερνήσεις και στους εργολάβους και μελετητές είναι ψευτομαγκιά.

Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ή η δημιουργία  ισχυρού οργανισμού του Δήμου, ικανού να αντικαθιστά το κράτος και τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του, κανόνες που ο Κυρίτσης αγνόησε,  αποψίλωσε τον Δήμο όπως κάνουν και οι κυβερνήσεις και τον υπέταξε στα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα και μετέτρεψε τους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους σε υποτακτικούς.

Και δυστυχώς για τον Δήμο της Κω, τον πάλαι ποτέ πρωτοπόρο σε όλη την Ελλάδα από την εποχή ακόμα των Κοινοτήτων, αλλά και για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης της Κω που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, η θητεία Κυρίτση μετέτρεψε τον μάγκα υπό την δική του έννοια αυτοδιοίκησης σε ψευτόμαγκα.