Ι. Ρούφα. Υπάρχουν στελέχη που μπορούν να ηγηθούν

Μια δήλωση της κ. Ιωάννας Ρούφα, ως απάντηση στην ερώτηση της αγαπητής δημοσιογράφου κ. Σάντυ Λαδικού  στο εάν προτίθεται να συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης της, μας έθεσε συγκεκριμένους προβληματισμούς.

Επί λέξη απάντησε ότι είναι θέμα της παράταξης και ότι “Υπάρχουν στελέχη που μπορούν να ηγηθούν”

Στην Κω όπου μονοπωλεί και καθηλώνει τα δημοτικά πράγματα με την παρουσία του ο Κυρίτσης και που όπως φαίνεται στις προσεχείς εκλογές θα έχουμε και πάλι τους σημερινούς επικεφαλείς και λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και η επιτυχία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον επικεφαλής, τίθενται δύο σοβαρά ερωτήματα που οι απαντήσεις τους θεωρούνται  και προϋποθέσεις.

Υπάρχει σήμερα στην Κω ικανό στέλεχος που θα ηγηθεί μιας νέας παράταξης?

Και το σπουδαιότερο! Υπάρχει σήμερα στην Κω υπόβαθρο πολυπληθούς ομάδας πολιτών που εμπλουτισμένοι με αυτοδιοικητικές απόψεις τεκμηριωμένες με τις ανάγκες και τους στόχους του νησιού θα ενισχύσουν και θα προστατέψουν το βαρύ φορτίο ανάληψης της ευθύνης ενός νέου επικεφαλής?

Αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στην Κω είναι μια στείρα αντιπαράθεση και μάλιστα σε θέματα καθημερινής διαχείρισης με ανύπαρκτο τον πλούτο του περιεχομένου της πραγματικής αυτοδιοίκησης. Αυτό έχει οδηγήσει την κοινωνία στον ατομικισμό και κυρίως στην ανυπαρξία αυτοδιοικητικών προβληματισμών και θέσεων που θα κατέληγαν στην συγκρότηση οργανωμένων ομάδων.

Φυσικά και υπάρχουν άξιοι νέοι συμπατριώτες μας που μπορούν να ηγηθούν παρατάξεων. Αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν οργανωμένες και ομοειδείς σε απόψεις ομάδες,  κάθε πρωτοβουλία νέου  στελέχους που θα ηγηθεί της παράταξης όπως ισχυρίζεται η αγαπητή κ. Ρούφα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και σίγουρα θα αδικήσει και το ίδιο το στέλεχος που μπορεί να είναι πολύ άξιο.

Χωρίς ευρεία υποστήριξη του ηγέτη, αγαπητή κ. Ρούφα, από πολιτική αυτοδιοικητική ομάδα πολιτών θα αποτύχει. Φυσικά και υπήρχαν και υπάρχουν Δον Κιχώτες και μάλιστα ονειροπόλοι και άριστοι άνθρωποι, αλλά δυστυχώς ως ηγέτες βρίσκονται στα βιβλία των μυθιστορημάτων και όχι της ιστορίας.

Κάθε λοιπόν προσπάθεια εξεύρεσης νέων ηγετικών στελεχών, υποψήφιους δημάρχους,  με την σημερινή κατάσταση, το μόνο που θα καταφέρουν είναι η αποτυχία και φυσικά η διαιώνιση της αδιέξοδης και ήδη νεκρής αυτοδιοικητικά κατάστασης.