Απίστευτος κόσμος. Το σφαγείο της Ουκρανίας και η αφασία της Δύσης.

Γράψαμε πριν δέκα ημέρες  ποιά θα είναι η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ή συμφωνία για τις Ρωσόφωνες περιοχές  και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, ή ήττα της Ρωσίας και έναρξη του πυρηνικού πολέμου.

Τα τελευταία νέα από τα πλέον επίσημα χείλη των εκπροσώπων του Κρεμλίνου μας το επιβεβαιώνουν. Ή συμφωνία με όσα ζητήσαμε πριν τον πόλεμο. Ή με ήττα και πυρηνικός πόλεμος!!

Στις 18 Ιανουαρίου ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μενβέντεφ είπε ότι οι Δυτικοί ” Δεν σκέπτονται να βγάλουν ένα στοιχειώδες συμπέρασμα. Η ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο μπορεί να προκαλέσει το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου. Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η μοίρα τους”

Ο δε κ. Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και του ίδιου του Πούτιν στις 20 Ιανουαρίου ερωτηθείς αν η προμήθεια προηγμένου οπλισμού στην Ουκρανία σημαίνει ότι κλιμακώνεται ο πόλεμος απάντησε: “Έχετε δίκιο, πράγματι εξελίσσεται σε ένα ανοδικό σπιράλ. Βλέπουμε μια αυξανόμενη έμμεση – και κάποιες φορές άμεση – ανάμειξη χωρών του ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση…Βλέπουμε μια προσήλωση στη δραματική αυταπάτη ότι η Ουκρανία μπορεί να πετύχει στο πεδίο της μάχης . Αυτή είναι μια δραματική ψευδαίσθηση της δυτικής κοινότητας για την οποία θα μετανιώσει τουλάχιστον μια φορά, είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό” “Ο τρόπος για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση είναι να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες που είχε εκφράσει η Ρωσία στο τέλος του 2021, μερικές εβδομάδες προτού σταλούν οι ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία”.

Στις 20 Ιανουαρίου 50 κράτη της Δύσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα συζητούσαν την επί πλέον ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα και άρματα μάχης που όπως αντιλαμβανόμαστε θα επιδεινώσει το μακελειό που διαδραματίζεται και που από ότι φαίνεται εάν συνεχισθεί θα έχει άσχημο τέλος ή για την Ουκρανία ή για ολόκληρο τον κόσμο.

Και ενώ τα μηνύματα της Ρωσίας είναι απλά και ξεκάθαρα, κανένας από την Δύση δεν συγκινείται ορθώνοντας το ανάστημα του και να τους καλέσει σε συνομιλίες. Έχουν, η Αμερική και η Δύση,  την τεράστια δύναμη να σταματήσουν τους Ουκρανούς εκεί που βρίσκονται τώρα. Έχουν την τεράστια δύναμη να σταματήσουν τους Ρώσους εκεί που βρίσκονται τώρα και να εγγυηθούν την όποια επιθετική επί πλέον βλέψη τους.

Και όμως, συνεχίζουν να ρίχνουν κάρβουνο στο καζάνι του τραίνου του ολέθρου της Ουκρανίας, όταν το τραίνο του πλανήτη που οι ίδιοι κατέχουν και οδηγούν τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και πυρηνικά καύσιμα.

Δυστυχώς για όλους μας, κάποτε και τα τραίνα όλων των κατηγοριών εκτροχιάζονται με λίγα θύματα στα τραίνα με κάρβουνο και με πολλά στα πυρηνικά….