Σεισμόπληκτα μνημεία Κω. Το δούλεμα και ποιοί μας δουλεύουν

Χθες με πρωτοσέλιδα βγήκαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και μας είπαν ότι υλοποιούνται έργα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων μνημείων ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025!

Εμείς, επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας και όσους μας διαβάζουν αναδημοσιεύουμε τι έλεγε η υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 2 Οκτωβρίου 2020 που επισκέφτηκε την Κω μαζί με την κουστωδία της και τι άκουγαν οι ντόπιοι ηγέτες μας και κατάπιναν τα λεγόμενα της.

Αυτοψία στα μνημεία της Κω, τα οποία επλήγησαν από το σεισμό, τον Ιούλιο του 2017, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Η Υπουργός έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις μελέτες και να ξεκινήσουν, επιτέλους, τα έργα αποκατάστασης. Στις αυτοψίες τη συνόδευαν και ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ενώ στις επισκέψεις στα μουσουλμανικά τεμένη παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Βακούφ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν. Είμαστε εδώ για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να βάλουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου το καλοκαίρι ´21  να αρχίσει η αποκατάσταση των πληγέντων μνημείων”.

Εμείς δεν θα σας θυμίσουμε την θεόσταλτη επέμβαση του Δημάρχου για την απελευθέρωση του πεζοδρομίου της Ιπποκράτους, ούτε τις επί μηνών καθυστερήσεις μισθοδοσίας των υπαλλήλων της αρχαιολογίας. Ούτε θα σας πούμε για την καρδιά του ιστορικού κέντρου της Κω και τον πλάτανο του Ιπποκράτη που η εικόνα τους και η λειτουργία τους είναι άθλια.

Απλά θα σας θυμίσουμε ότι σε λίγο έρχονται εκλογές και μπορεί οι κύριοι των Αθηνών να μας δουλεύουν και εμείς οι πολίτες να τα καταπίνουμε, αλλά όλοι αυτοί οι παραπάνω κύριοι και οι κυρίες που βρέθηκαν τότε και χειροκροτούσαν την κ. Μενδώνη θα μιλήσουν ή θα κάνουν την πάπια για την κατάντια ενός νησιού και τον εξευτελισμό του.