2023 Αυτοδιοίκηση Κω. Στείρα αντιπαράθεση χωρίς εμβάθυνση στο πρόβλημα

Η εικόνα της αυτοδιοίκησης στην Κω παραμονές του νέου χρόνου και παραμονές εκλογών είναι πανομοιότυπη με αυτές των άλλων Δήμων της χώρας. Μία στείρα αντιπαράθεση στα έργα της καθημερινότητας και στην μικρή ή ανύπαρκτη ή μεγάλη απόδοση τους

Το θεσμικό έλλειμμα της αυτοδιοίκησης εξ αιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων δεν φαίνεται πουθενά.

Το διεθνές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που εκ των πραγμάτων επηρεάζει και τον Δήμο ως μια μεγάλη αναπτυξιακή επιχείρηση, αλλά και ως κοινωνία ούτε καν προσεγγίζεται.

Και το σπουδαιότερο, η συλλογική ευθύνη και συνεισφορά των πολιτών που πολλαπλασιάζει την απόδοση, ανύπαρκτη στις δεκάδες σελίδες της αντιπαράθεσης τους.

Ποιός άραγε έχει δίκιο? Μα φυσικά όλοι, ανάλογα με τις παραταξιακές προτιμήσεις τους!! Αφού η αντιπαράθεση περιορίζεται στα επιφανειακά και όχι στα ουσιώδη, στα καθημερινά και όχι στα μελλούμενα, στα τοπικά και όχι στα ευρύτερα, στα λίγα ή πολλά

Τελικά αυτός είναι ο Δήμος. Αυτοί είναι οι Δήμοι. Μια διαχείριση αυτών των ελάχιστων που μας δίνουν και μας επιτρέπουν οι μεγάλοι της Ευρώπης και οι δικοί μας των Αθηνών. Λίγα? Λίγα! Πολλά? Πολλά!

Η κοινωνία του Δήμου παρακολουθεί απαθής, ευνουχισμένη από τις τεράστιες δυνάμεις της που της αφαίρεσαν οι προστάτες των Αθηνών και εθισμένη από τις μικρές ή μεγάλες δόσεις των επιδομάτων των ρουσφετιών ή των έργων, όπως ο ναρκομανής την δόση του.

Η τοπική ηγεσία του νησιού μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αντί να αφυπνίσει αυτή την κοινωνία από τον βαθύ λήθαργο της αδιαφορίας συνεχίζει την φτηνή αντιπαράθεση των πολλών ή λίγων έργων και έτσι  συμβάλει στην συνέχιση του ευνουχισμού της και του καταστρεπτικού εθισμού της στην πρόσκαιρα ευχάριστη εξάρτηση υλοποίησης των αιτημάτων. 

Μια κοινωνία εθισμένη στο να ζητά τα καθημερινά (δρόμους και γήπεδα) και μια ηγεσία που υποχρεωτικά ανταποκρίνεται γιατί είναι εγκλωβισμένη στις καθημερινές απαιτήσεις και αδύνατη να υπερβεί τα συνηθισμένα. Φοβάται μην χάσει, αγνοώντας ότι έτσι χάνει το νησί. Έτσι δεν πάει τίποτε μπροστά. Βράζουν όλοι μέσα στο ζουμί τους….  

ΣΗΜ. Για τις φήμες περί συνεργασίας κ. Ρούφα με Κυρίτση πλανώνται όσοι την ταυτίζουν με τον κ. Μυλωνά