Φραγκούλης-Βλάχου. Όταν η πολιτική ισοπεδώνεται όλα δικαιολογούνται

Δύο ιδιαίτερα σοβαρά δείγματα γραφής εμφανίστηκαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που αναδεικνύουν τα θετικά και τα αρνητικά πολιτικών και προσώπων.

Κάτω από την πίεση μιας καταγγελίας για ένα αδικαιολόγητο λάθος στην λειτουργία του Δήμου και της Αντιδημάρχου κ. Βλάχου που αντί να ζητήσει την γνώμη των υπηρεσιών ώστε να υπάρχουν θεσμικές ευθύνες, εμπιστεύτηκε ένα γραφείο ταξιδιών, οδηγήθηκε σίγουρα εν βρασμό ψυχής, σε μια άδικη κατηγορία εις βάρος του κ. Φραγκούλη, που εξηγείται μόνο εξ αιτίας της ισοπεδωτικής κρίσης της πολιτικής και των πολιτικών.

Όλοι είναι το ίδιο!! Άρα και ο Γιάννης Φραγκούλης έβαλε μέσο για να προσληφθεί!!

Το θετικό είναι ότι άμεσα η κ. Βλάχου αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγνώμη, δείγμα του ψυχικού κάλους ενός πολίτη που υπηρετεί τα κοινά. Μάθημα υψηλού επιπέδου για κάποιους άλλους που μετέτρεψαν το δημοτικό συμβούλιο σε χαμαιτυπείο….. Και είναι άδικο που αυτή η συγνώμη δεν δημοσιοποιήθηκε.

Το αρνητικό είναι η ισοπέδωση της πολιτικής και των πολιτικών. Όλοι είναι απατεώνες, όλοι κλέβουν, όλοι λένε ψέματα, χωρίς μέσο χάνεσαι. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες και που εύκολα μπαίνουν στα χείλη όλων μας.

Όχι αγαπητοί μας φίλοι, δεν είναι όλα τα ίδια. Και η περίπτωση του Γιάννη Φραγκούλη το αποδεικνύει γιατί ο φίλος Γιάννης  μέχρι σήμερα μόνο περγαμηνές έχει να επιδείξει στην προσφορά του στα κοινά, αλλά και στην πολιτική, κοινωνική και επιστημονική του εντιμότητα. Ο κ. Φραγκούλης δεν είχε καμιά ανάγκη να βάλει μέσο. Τον βρήκαν και κέρδισαν το λαχείο μιας σοβαρής πρόσληψης στην υπηρεσία που του εμπιστεύτηκαν χωρίς να αλλοτριώσουν την πολιτική του συνείδηση.

Να γιατί απαιτείται η συγνώμη. Να γιατί φαινόμενα σήψης της πολιτικής και των πολιτικών πρέπει άμεσα να καταστέλλονται και να τιμωρούνται,  γιατί αυτή η κοινωνία έχει ανάγκη το ήθος, την εντιμότητα και την ποιότητα που χωρίς το ξεκαθάρισμα θα καούν μαζί με τα ξερά….