Θ. Βαρκάς: Η διπλωματία του Βυζαντίου σε νεώτερη έκδοση

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από τις επιστολές που αντάλλαξαν ο Θ. Βαρκάς, η Περιφέρεια και ο Σεβασμιότατος για τη περίφημη άρνηση της Περιφέρειας να ενημερώσει για την οικονομική πρόοδο των έργων ανακαίνισης των δύο εκκλησιών είναι συγκεκριμένο.

Ο αγαπητός φίλος Θεοδόσης Βαρκάς ξεπέρασε σε αφυΐα και πράξη ακόμα και τους πολιτικούς που ανέδειξαν παγκόσμια την διπλωματία του Βυζαντίου!!

“Οι Βυζαντινοί μας λένε οι ιστορικοί, απέφευγαν τις κατά μέτωπον συγκρούσεις. Προτιμούσαν πάντα να μάχονται μέσω τρίτων και μόνον όταν αυτό δεν ήταν δυνατόν, εφάρμοζαν μια τακτική ανταρτοπολέμου, για να φθείρουν και να εξαντλήσουν τους εισβολείς. Πάντα, όμως, έριχναν το κύριο βάρος στη διπλωματική προσπάθεια, που ήταν διαρκής: αναζητούσαν πιθανούς συμμάχους, ακόμα και σε εξαιρετικά απομακρυσμένες περιοχές και τους έπειθαν να πολεμήσουν για λογαριασμό της Κωνσταντινούπολης”

Αφού κάρφωσε την Περιφέρεια για την άρνηση της να δημοσιοποιήσει τους οικονομικούς λογαριασμούς με έμμεσες υπόνοιες για οικονομικές ατασθαλίες!. Αφού ευθέως του επιτέθηκαν οι Περιφερειακοί και ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος με κοσμητικά μάλιστα επίθετα. Αφού παρενέβη ακόμα και ο Σεβασμιότατος για να καταλαγιάσει τα πνεύματα επανήλθε ο αγαπητός Θεοδόσης και είπε εν ολίγοις τα εξής καταπληκτικά που παραπέμπουν σε υψηλού επιπέδου Βυζαντινό Διπλωμάτη.

1ον Ευχαρίστησε τους πάντες ονομαστικά, ακόμα και τους δακτυλογράφους, για την προσφορά τους στην εκτέλεση του μεγάλου έργου.

2ον Δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις αλλά και εξήρε την ετοιμότητα της Περιφέρειας. και

3ον Τεχνηέντως στη ρύμη του γραπτού λόγου του και σε μια γραμμή από τις περίπου 10 χιλιάδες εκτός ουσίας γραμμές της δεύτερης επιστολής του μας ενημερώνει ότι το έργο από 1.228. 831,93 ευρώ έφτασε στα 1.850.000 ευρώ!!!

Ο Θεοδόσης μας έστειλε το μήνυμα, που πέραν των πολλών και διάφορων ερωτημάτων της συσκότισης των λογαριασμών μας διδάσκει και την Βυζαντινή διπλωματία που κράτησε το Βυζάντιο μοναδική για χίλια χρόνια αυτοκρατορία. Και εμείς, οι κακοί αντίπαλοι του κ. Χατζημάρκου, οι σκοτεινοί κύκλοι,  πήραμε το μήνυμα της τεράστιας υπέρβασης του λογαριασμού, που για να μην τον αιτιολογούν, κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα…..