Αυτοδιοίκηση: Από τον Άννα στον Καϊάφα για μια Φάτνη

Βγήκε κάποιος πολίτης εντελώς ξαφνικά και μάλιστα εν μέσω ευθυμίας της περιφέρειας και κατήγγειλε ότι εδώ και αρκετά χρόνια κανένας δεν ενδιαφέρεται για την διάθεση 7 λαϊκών κατοικιών της Κω στους δικαιούχους.

 

Έπρεπε να γίνει και αυτό για να φανερωθεί ο ευτελισμός με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη. Των συνανθρώπων μας που έχουν βασικές στερήσεις και ανάγκες μέσα στην κοινωνία της Κω που θέλει να καυχάται για τις πρωτιές της στον τουρισμό!

 

Πρόνοια και στέγη! Αγαθά που αφορούν όλη την κοινωνία. Που από τον βαθμό αντιμετώπισης τους εξαρτάται η κοινωνική συνοχή που είναι ο αναγκαίος όρος συνύπαρξης των ανθρώπων.

 

Πουθενά στον κόσμο η λαϊκή στέγη δεν μεταφέρεται ως ευθύνη σε υπηρεσίες εκτός των ορίων των κοινωνιών. Πουθενά στον κόσμο η στέγη δεν υπάγεται ως αρμοδιότητα σε μακρινές εξουσίες.

 

Παντού σε όλα τα σύγχρονα κράτη η λαϊκή στέγη αφορά την ίδια την τοπική κοινωνία. Ανήκει τους Δήμους, που γνωρίζουν τα πρόσωπα και τα πράγματα, που ξέρουν τα καλά και τα κακά, που σε αυτούς θα αναλογεί το κακό εάν δεν επιλυθούν αυτά τα καυτά προβλήματα που δηλητηριάζουν με την ύπαρξη τους την συνοχή της κοινωνίας τους.

 

Βγήκε λοιπόν η κ. Γιασιράνη, η συμπαθής αντιπεριφερειάρχης και απάντησε στην καταγγελία της μη ολοκλήρωσης και παραχώρησης των λαϊκών κατοικιών που εκκρεμεί από το 1990!!!! ότι η περιφέρεια δεν είναι αρμόδια! Και ότι αρμόδιο είναι ένα υπουργείο!!

 

Αφήστε τον Δήμο. Αυτόν τον εξευτελισμένο θεσμό στην χώρα μας. Ούτε να το σκεφτούμε ότι μπορεί να ακουμπήσει αυτό το θέμα και ας είναι αυτό το προβληματάκι, μιας απεγνωσμένης διαμαρτυρίας,  καζίκι στα μάτια της μικρής κοινωνίας μας.

 

Και φυσικά, οι δημοτικοί και οι περιφερειακοί μας άρχοντες, τώρα θα αφυπνιστούν και θα τρέξουν εκεί που ξέρουν ώστε να λυθεί το προβληματάκι του διαμαρτυρόμενου.  Στον κ. Παππά!!

 

Αυτή είναι η αυτοδιοίκηση! Που παρακαλά, αντί να διεκδικεί τα δικαιώματα της επίλυσης των δικών της υποθέσεων.

 

Και αυτή είναι η κοινωνία! Πονά στην πλάτη και περιμένει να την ξύσουν και να την τρίψουν ο βουλευτής, ο υπουργός και η κ. Γιασιράνη…..  Ούτε μια φάτνη όπως του Θεανθρώπου για να ζεσταθούν οι συνάνθρωποι μας δεν είναι ικανή να φτιάξει.

 

Καλές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα.