Ηλίας Σιφάκης. Ένα (σκόπιμο?) λάθος που όμως οδηγεί σε καταστροφή

Ως αντιπολιτευόμενος της σημερινής δημοτικής αρχής ο αγαπητός κ. Σιφάκης  είναι φυσιολογικό να αντιπαρατίθεται με τις δράσεις του Δήμου. Όμως όταν στην παραταξιακή αντιπαράθεση του προσθέτει επιχειρήματα που ξεπερνούν τα αντιπολιτευτικά άχρωμα στερεότυπα και προβάλλει θέσεις που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να προβληματισθούμε.

Γράφει ο κ. Σιφάκης  στην τελευταία ανακοίνωση του για να δικαιολογήσει την αποτυχία της δημοτικής αρχής στο θέμα του τουρισμού ότι “δυστυχώς η Κως δεν βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του τουριστικού χάρτη της Ελλάδος, αλλά ότι επί των ημερών τηςσημερινής αρχής  η Κως έπεσε στην 5η θέση μετά το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και τα Χανιά που μας πέρασαν και γι’ αυτό κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου” 

Με ευγένεια λοιπόν, επειδή πιστεύουμε ότι αυτές οι απόψεις δεν γράφτηκαν σκόπιμα με στόχο να οδηγήσουν στην παραπέρα αύξηση των κλινών, θα του πούμε ότι η Κως είναι το μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο αυτοτελούς γεωγραφικά τουριστικής περιοχής όπου η σχέση έκτασης, μόνιμου πληθυσμού, και τουριστικών κλινών δεν έχει αγγίξει απλά το ταβάνι, αλλά έχει ξεπεράσει και τα άστρα.

Αγαπητέ κ. Σιφάκη το γνωρίζεται αλλά δεν το λέτε. Έχουμε φρακάρει!! Έχει ήδη καταστραφεί η πληθυσμιακή και περιβαλλοντική ισορροπία

Από εδώ και πέρα θα συμβούν δύο τινά. Το ένα και το καλύτερο θα είναι να σταματήσει το ξεζούμισμα του νησιού για να επιβιώσουν οι καλύτεροι πράγμα που δεν φαίνεται και το άλλο, το χειρότερο, είναι να μας ξεζουμίσουν μέχρι και την τελευταία στάλα με πρώτους και καλύτερους τους ντόπιους επιχειρηματίες.