Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τέλος το ΕΣΥ του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά

Με χειρουργική ακρίβεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!!

Η πρώτη κίνηση ήταν η καθιέρωση των θέσεων μερικής απασχόλησης και η δυνατότητα παρουσίας και εργασίας ιδιωτών γιατρών εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

Η σημερινή κίνηση αφορά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που αποτελούσε την βασική ραχοκοκαλιά του εθνικού συστήματος. Παράλληλα ανοίγει πλήρως η πόρτα για την ελεύθερη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές.

Το πρόβλημα φυσικά δεν αφορά τόσο την επιβάρυνση των πολιτών που έτσι και αλλιώς όταν διέθεταν χρήματα πάντοτε πλήρωναν κάτω από το τραπέζι. Ούτε φυσικά τους αδύνατους οικονομικά πολίτες. Αυτοί θα είναι τα θύματα.

Αλλά το θέμα αφορά την τέχνη με την οποία μια κυβέρνηση ξεθεμελιώνει ένα δημόσιο σύστημα που θα έπρεπε κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο με σκοπό την ίση, άριστη και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Και αυτή η τέχνη της απαξίωσης ενός δημόσιου αγαθού με σκοπό την παράδοση του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς την αντίδραση της κοινωνίας, αλλά μάλλον με την σύμφωνη γνώμη της είναι κτήμα μόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και όσοι ιδιώτες μεμονωμένοι γιατροί πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν από αυτή την τραγική εξέλιξη πλανώνται. Τα τρία τεράστια επενδυτικά στην υγεία ΦΑΝΣ δεν είναι τυχαία. Οι επενδυτές τους είναι αδηφάγοι. Και οι πολίτες που σήμερα λένε δόξα τον Θεό, επί τέλους θα δούμε σωστά δημόσια νοσοκομεία, ακόμα δεν είδαν την φάκα.