Τι είπαν οι Δήμαρχοι στο συνέδριο τους? Πολλά και διάφορα

Αλήθεια, τι περίμενες να πουν οι Δήμαρχοι του Νότιου Αιγαίου που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα?

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε κανένας να τους ακούσει και επειδή ενδεχόμενα να υπήρχε και κάποιος που από περιέργεια περίμενε, κατόρθωσαν με τα συμπεράσματά τους να τον μπουρδουκλώσουν!

Σε ένα μακροσκελές κείμενο, που κανένας δεν πρόκειται να διαβάσει, περιγράφει την τραγική κατάσταση της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και ασχολείται επί παντός επιστητού!

Με περισσή ευγένεια και διπλωματική μαεστρία απευθύνθηκαν προς την κυβέρνηση ζητώντας από αυτή να επιλύσει όλα τα προβλήματα των νησιών. Μάλιστα αναφέρθηκαν και για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας που στην ουσία είναι δέκατη τρίτη μεταξύ των 13 περιφερειών στα περιφερειακά προγράμματα απαντώντας έτσι εμμέσως και στον περιφερειάρχη που καυχάται για τον πακτωλό των χρημάτων που έχει πάρει! 

Και μεταξύ των άλλων δεκάδων θεμάτων και αιτημάτων από την υγεία μέχρι και την υποχρηματοδότηση  μίλησαν και για τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας!

Εάν κάποιος από τους παρευρισκόμενους είχε διαβάσει τον ΕΧΤΑ και εάν γνώριζε με πόσους αγώνες έγινε κατορθωτό να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων. Εάν γνώριζε ότι αυτός ο ΕΧΤΑ υπερισχύει ακόμα και του Συντάγματος τότε ένα πράγμα θα έπρεπε να γίνει.

Να ορθώσει το ανάστημα του και να επιλέξει ή τον αγώνα εναντίον των κυβερνήσεων που δεν τον εφαρμόζουν ή να παραιτηθεί!

Αλλά είπαμε! Οι σημερινοί δήμαρχοι έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους. Έχουν ενσωματωθεί στην εποχή της επικοινωνίας και της διαχείρισης της καθημερινότητας των ελαχίστων!

Μην ψάχνεται για αυτονομία και για οράματα. Δέστε από την μία την ωμή πραγματικότητα των σημερινών Δήμων και από την άλλη την έκθεση ιδεών που δημοσίευσαν ως συμπεράσματα για να καταλάβετε σε ποιόν παραμυθένιο και ψεύτικο κόσμο ζούμε.