Κύριοι της Δημαρχίας είμαστε στο παρά πέντε! Επί τέλους τολμήστε

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου της Κω και συμπατριώτη ιδιώτη ξενοδόχου για την κατάργηση νευραλγικού δρόμου στην περιοχή της ΑΒΙΚΩ και του Ναυτικού Ομίλου αναδεικνύει τα καταστροφικά αποτελέσματα της ολιγωρίας και της ατολμίας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Μπροστά στα μάτια όλων μας συνεχίζεται στους περιαστικούς οικισμούς της πόλης, της Νέας Αλικαρνασσού, του Παραδεισίου και του Αγίου Νεκταρίου, περιβαλλοντική και οικιστική καταστροφή. Δημιουργείται ένα γκέτο κατοικιών με τετράμετρους δρόμους παρόμοιο με την περιοχή της Φαϊκάς στην είσοδο της πόλης. Ωφελεί πρόσκαιρα τους οικοπεδούχους και τους μηχανικούς και βλάπτει ανεπανόρθωτα την ποιότητα ζωής αλλά και μελλοντικά την αξία των ακινήτων.

Η φαινομενικά νομότυπη κατάργηση του δρόμου από την ΑΒΙΚΩ προς τον Ναυτικό Όμιλο που χρησιμοποιείται πάνω από 60 χρόνια, φανερώνει τα τραγικά αποτελέσματα μιας αδικαιολόγητης ολιγωρίας και μας οδηγεί ώστε και στο παρά πέντε στην άμεση αντίδραση για συνέχιση της πολεοδόμησης που σίγουρα θα ωφελήσει μελλοντικά και όσους θα αντιδράσουν.

Έστω και στο παρά πέντε, έστω και τώρα, μετά από τα τριάμισι χρόνια της θητείας σας τολμείστε, αποφασίσετε για την πολεοδόμηση της Νέας Αλικαρνασσού και των άλλων Οικισμών και απαγορεύσετε άμεσα την έκδοση αδειών και την ανέγερση οικοδομών για δύο χρόνια. Το κόστος θα είναι ελάχιστο σε σύγκριση με το τεράστιο όφελος του νησιού και των ιδιοκτητών των οικισμών.

Η εισφορά σε γη των πολεοδομικών νόμων τους πρώτους που ωφελεί είναι τους ιδιοκτήτες. Ισότιμα όλους τους ιδιοκτήτες γης και οικοδομών. Προχωρήστε άμεσα στην πολεοδόμηση και ο πρώτος που θα το καταλάβει είναι ο σημερινός αντίδικος ιδιώτης καλός συμπατριώτης μας, όταν στην πράξη δει ότι του παίρνουν τμήμα της ιδιοκτησίας του αλλά ταυτόχρονα παίρνουν τμήματα και από τον μπροστινό ιδιοκτήτη της ΑΒΙΚΩ, την απέναντι ΑΒΙΚΩ και παράλληλα δεσμεύουν και όλη την έκταση του Ναυτικού Ομίλου για κοινωφελείς δραστηριότητες και την παραλία για το σύνολο των πολιτών.

Η προεκλογική περίοδος τεκμηριώνεται με πράξεις και όχι με παχιά λόγια. Τώρα η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για πολεοδόμηση της Ν, Αλικαρνασσού, Για μη έκδοση οικοδομικών αδειών και ανέγερση οικοδομών επί δύο έτη. Και “έκαστος εφ’ ω ετάχθη”. Έτσι φτιάχνεται και θωρακίζεται το μέλλον των παιδιών μας. Όχι στα δικαστήρια.