Κως: Κοινωνία ώρα μηδέν? Καταναλωτισμός και ατομικισμός

Ένας μεγαλοεργολάβος φτιάχνει μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή, από τις πιο ωραίες της Κω, σε ένα πράσινο περιβάλλον, ένα τεράστιο εργοτάξιο με αδρανή και οικοδομικά υλικά!!

Γίνεται η καταγγελία στην Δημαρχία και το Επαρχείο από τους κατοίκους και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι αυτής της κοινωνίας δεν ασχολήθηκαν γιατί φαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στη Ρόδο ή στην Αθήνα!!.

Και οι πολίτες έπρεπε να πάνε στον κ. Εισαγγελέα! Εκεί καταντήσαμε. Να επιλύει τα απλά πράγματα μιας πράξεις που είναι επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών, την υποτίμηση της περιουσίας τους, αλλά και την δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος η Δικαιοσύνη και όχι η ίδια η εκπαιδευμένη και πολιτισμένη κοινωνία μέσω των τοπικών της αρχών.!! Να γίνεται το περιβάλλον δικαστική διαφορά μεταξύ ιδιωτών!!

Και φυσικά ως επακόλουθο να θεωρείται αδίκως η τοπική αρχή ως εμπλεκόμενη στην αυθαίρετη και παράνομη παρέμβαση, ως στηρίζουσα την ασύδοτη ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα.

Πάει αυτός ο Δήμος που ξέραμε. Που μέσα σε μια ημέρα έκοψε τον όροφο στο ιστορικό κέντρο. Που δέσμευσε τεράστιες περιοχές απόλυτης προστασίας παραλιών σε βάρος των ιδιωτών. Που σταμάτησε άμεσα την ασβεσταριά στο επαρχιακό. Που απαγόρευσε την ανακύκλωση σκουπιδιών του ιδιώτη δίπλα στους θαλάμους των στρατιωτών. Και όλα αυτά για το κοινό και όχι το ατομικό συμφέρον.

Τώρα τα θέματα του περιβάλλοντος καταλήγουν στα δικαστήρια. Κοινωνία των Δικηγόρων, των Εισαγγελέων και των Δικαστών. Δηλαδή μια κοινωνία που ο θάνατός του ενός είναι η ζωή του άλλου. Μόνο η κονόμα του…  Και μέχρι να φαγωθούν όλοι…. Πράγμα που αδικεί και αυτή την Δημαρχία….