Σουλεϊμάν Τοκμόγλου: Μια ουτοπία σε σκοτεινό μονοπάτι

Ο συμπατριώτης μας Σουλεϊμάν Τοκμόγλου είναι 34 χρονών με μοναδικό επάγγελμα την κτηνοτροφία. Την συνέντευξη του στο φιλόξενο “Βήμα της Κω” την διαβάσαμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού ο Σουλεϊμάν είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις της Κω που ένας νέος άνθρωπος αφιέρωσε την ζωή του στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Η κτηνοτροφία μας λέει δεν έχει πρωί, δεν έχει βράδυ, δεν έχει Κυριακές ούτε αργίες!! Η κτηνοτροφία είναι αγάπη. Χωρίς την αγάπη καλύτερα να μην ασχολείσαι.  Και όποιος δεν αγαπά τα ζώα καλύτερα να μην ασχοληθεί με την κτηνοτροφία!!

Έλα όμως που καταλήγοντας μας λέει ότι οι νέοι δεν επιλέγουν την κτηνοτροφία ως επάγγελμα, όχι μόνο για τις δύσκολες συνθήκες, αλλά και για την πλήρη εγκατάλειψη τους από την Πολιτεία. Για την ακρίβεια των τροφών, των λιπασμάτων, των υγιεινών συνθηκών και της ενέργειας.

Δεν είναι μόνο η αγάπη λέμε εμείς, αφού καταλήγοντας την συνέντευξη του ο νεαρός Σουλεϊμάν εύχεται η Πολιτεία να αλλάξει στάση και να στηρίξει τους κτηνοτρόφους, αλλά και τα νέα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτήν και να μην βάλει ταφόπλακα σε έναν πολύ σημαντικό κλάδο για την οικονομίας μας.