Δημοτικές εκλογές. Πληροφορίες που αν ισχύουν ανατρέπουν τα σημερινά

Όπως καταλαβαίνουμε από την κινητικότητα των σημερινών δημοτικών παρατάξεων, τα απανωτά δελτία τύπου και τις δημοσκοπήσεις ότι έχουμε  μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών εκλογών του επόμενου Οκτωβρίου.

Παράλληλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν και οι επαφές αλλά και οι προβληματισμοί μεταξύ των κομμάτων αλλά και των ενδιαφερομένων υποψηφίων με αποτέλεσμα να διαδίδονται πληροφορίες εξελίξεων που εάν επιβεβαιωθούν σίγουρα θα αλλάξουν το σημερινή εικόνα.

Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί όπως πληροφορούμαστε ανεπίσημα μετά τις εθνικές εκλογές. Και αυτό είναι λογικό αφού τότε θα συγκεκριμενοποιηθούν και οι ενδεχόμενες συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σοβαρά προβληματισμένος εξ αιτίας της σύμπλευσης του Δημάρχου κ. Νικηταρά με έναν σκληρό πυρήνα δεξιών συμβούλων και συνεργατών του. Απ’ ότι φαίνεται και αυτοί θα επιδιώξουν την αποσαφήνιση των θέσεων τους μετά τις εθνικές εκλογές.

Η Ν.Δ. από δηλώσεις επώνυμων στελεχών θα επιμείνει στην στήριξη του σημερινού Δημάρχου, αν και υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις μελών και φίλων εξ αιτίας της ταύτισης του Δημάρχου με την πορεία ενός και μόνο βουλευτή της Ν.Δ.

Σίγουρα ο σημερινός Δήμαρχος κ. Νικηταράς θα επιδιώξει την επανεκλογή του συσπειρώνοντας τα στελέχη των δύο κομμάτων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην βάση της αντικυριτσικής πολιτικής. Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα αποχωρήσεων. Όμως το 2023 δεν είναι το ίδιο με το 2018.

Το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο Κυρίτσης του οποίου ισχυρά στελέχη αδιαφορούν ή και έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν την συμμετοχή τους στην παράταξη του. Πρόβλημα επίσης υπάρχει γιατί πολλά από τα πασοκογενή στελέχη του προβληματίζονται για την συμμετοχή τους εξ αιτίας της ανανεωτικής επανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την κ. Ρούφα που οι ψίθυροι μιλούν για ιδιαίτερες συζητήσεις με την διαμεσολάβηση της κ. Κιαπόκα και του κ. Γεωργαλλή, με σκοπό την προσεχή συνεργασία με τον Κυρίτση και ανά διετία ανάληψη της δημαρχίας ή παραχώρηση της διοίκησης συγκεκριμένων τομέων του Δήμου, είναι απίστευτες ή δεν θα ευοδωθούν εξ αιτίας των σχέσεων της με την γνωστή ομάδα της αριστεράς.  

Γα όλα τα παραπάνω όπως λέει και ο λαός μας “κοντός ψαλμός, αλληλούια”