Κως. Ο Περιφερειάρχης παίζει νταούλια και οι Δήμαρχοι μας πανηγυρίζουν

Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και δεν το πιστεύαμε. Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο που καλεί την Δημοτική Αρχή του νησιού μας να πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα της δουλειάς του την προηγούμενη επταετία!!

“Πριν μπούμε στο ΕΣΠΑ ’21-’27 που ξεκινά σύντομα, πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό του ΕΣΠΑ 14-20. Σε αυτό λοιπόν, σήμερα έχουμε απορρόφηση 105% ! Και αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, συλλογικού αγώνα. Η συνεργασία, κυρίως, της Περιφέρειας με τους Δήμους οδήγησε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι αξιοποιήθηκε το σύνολο των πόρων και ότι αυτή η περιοχή της Ελλάδας δεν τρέχει τελευταία στιγμή να καλύψει κενά ή χαμένο έδαφος. Σε αυτό συνεισέφεραν όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι απολαμβάνουμε τη συνισταμένη των δυνάμεων. Πανηγυρίστε το αποτέλεσμα αυτό γιατί είναι η απόδειξη της δουλειάς που έγινε σε όλα τα νησιά και είναι η απάντηση στις δυνάμεις που με βάση τις δικές τους σκοπιμότητες προσπαθούν να “γκριζάρουν” τον τόπο μας”.

Τα παραπάνω είπε ο κ. Χατζημάρκος στην συνέλευση των Δημάρχων της Περιφέρειας και οι δικοί μας πρώην και νυν παριστάμενοι πανηγύριζαν!! Μάλιστα ο Κυρίτσης σε δελτίο τύπου μας είπε ότι ο Χατζημάρκος του έκλεψε την ιδέα ανέγερσης κατοικιών για τους δασκάλους!!!

Πανηγύριζαν από ότι καταλάβαμε και ο κ. Νικηταράς και ο Κυρίτσης που ήταν παρόντες στο πανηγύρι των Δημάρχων.

Αλήθεια ποιό είναι το γκρίζο. Ποιές είναι αυτές οι δυνάμεις που είναι επικίνδυνες για τον τόπο.

Να μας πουν οι Δήμαρχοι και όχι οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη  ποιά είναι τα έργα που έκανε στην Κω όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια, ποιό είναι το ποσοστό των χρημάτων που πήρε η Κως σε σύγκριση με τα άλλα νησιά και φυσικά το σπουδαιότερο ποιά είναι τα κονδύλια που διέθεσε για την χωροταξική, αναπτυξιακή και κοινωνική θωράκιση της Κω απέναντι στην ισοπεδωτική καταστροφή του δομημένου και αδόμητου περιβάλλοντος. 

Τον άκουγαν οι Δήμαρχοι και πανηγύριζαν για τις πινακίδες σήμανσης που δεν φαίνονται, τα μισοτελειωμένα φωτιστικά που εδώ και τρία χρόνια δεν λένε να ανάψουν, για τις τριετείς συμβάσεις αναθέσεων στις συντηρήσεις, για το εγκαταλελειμμένο ΔΙΙΚΩ και την αόρατη σύμβαση.

Τον άκουγαν οι Δήμαρχοι και πανηγύριζαν δυστυχώς. Οι υποτιθέμενοι αυτοδιοικητικοί Δήμαρχοι τον ταυτισμένο με το κράτος των Αθηνών του Μητσοτάκη τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο