Κυρίτσης και συνεργάτες. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Εάν κάποιος ειδικός στις λέξεις του σώματος μελετήσει αυτή την φωτογραφία θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με το θέμα που επέλεξε ο Κυρίτσης για να εκδώσει το δελτίο τύπου, δηλαδή την κτηριακή κατάσταση του 3ου Γυμνασίου.

Ζητήσαμε από ειδικό στις φωτογραφίες να μας περιγράψει με λέξεις την εικόνα που είδαμε και αυτός αφού διάβασε και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που αφορά το σοβαρό θέμα του 3ου Γυμνασίου μας είπε τα ακόλουθα.

1ο. Τα κατεβασμένα χέρια όλων στο πλάι φανερώνουν βαρεμάδα. Ότι δηλαδή έκαναν κάτι ως αγγαρεία. Η μόνη που το πήρε σοβαρά είναι η κ. Παρισίδη που μάλλον προσεύχεται για την επίλυση του προβλήματος

2ο  Το φτιαχτό στήσιμο της πόζας ακυρώνει όλο το δελτίο τύπου για την εκπαίδευση αφού αποδεικνύει ότι ο λόγος της επίσκεψης στο 3ο Γυμνάσιο ήταν η φωτογραφία….  

3ο Η κατανομή των προσώπων με τον Κυρίτση στο κέντρο θέλει να δείξει την αδιαπραγμάτευτη ηγεσία του μεταξύ των τεσσάρων.

4ο. Το χαμόγελο του Κυρίστη και το ελαφρό μειδίαμα των υπολοίπων, απευθυνόμενοι στον φωτογράφο που τράβηξε την φωτογραφία προδίδει την ανακούφιση τους. “Επί τέλους ξεμπερδέψαμε και με αυτό”

5ο. Όσο για την εκπαίδευση και το 3ο Γυμνάσιο, ευτυχώς που βρέθηκε στην φωτογραφία και ο κ. Διευθυντής, γιατί στην φωτογραφία δεν φαίνονται τα προβλήματα αλλά μόνον οι υπεύθυνοι.

6ο. Αυτή η φωτογραφία δείχνει με την αδιάφορη στάση και το ψευτοχαμόγελο ότι μας δουλεύουν. Πέντε ολόκληρα χρόνια ούτε καν είχαν σκεφτεί ότι αυξήθηκαν τα παιδιά του Γυμνασίου, ούτε μία γραμμή δεν έβαλαν στον πολεοδομικό σχεδιασμό για την κάλυψη των κοινωφελών αναγκών και σήμερα κατηγορούν αυτούς που παρέλαβαν την καυτή πατάτα.