Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Λάθος πόρτα κτύπησαν

Εκπαιδευτικοί! Οι απόκληροι της κοινωνίας. Η πλήρης απαξίωση ενός έργου που μαζί με τους γιατρούς αποτελούν τα μοναδικά στηρίγματα της ζωής μιας χώρας.

700, 800 και χίλια ευρώ για να ζήσουν ξενιτεμένοι σε ένα άγνωστο νησί, για να βρουν σπίτι, για να ξεσπιτωθούν τον Ιούνιο, για να φάνε και για όλα τα υπόλοιπα. Η παιδεία στα κατώτερα σκαλοπάτια της λύπησης…

Επισκέφθηκαν  μάθαμε προχθές στον Δήμαρχο να του πουν τον πόνο τους. Γιατί μόνο γι΄ αυτό πήγαν. Ξέρουν ότι το πρόβλημα και η επίλυση του δεν είναι του Δημάρχου. Ξέρουν ότι και αυτός είναι της λύπησης. Έτσι τον έχουν καταντήσει κι΄αυτόν.

Και όμως πήγαν και με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την πραγματική αιτία και τους πραγματικούς υπευθύνους.

Και ο Δήμαρχος εκπρόσωπος μιας κοινωνίας που νοσεί βαθύτατα στα βασικά θέματα που αφορούν την ζωή των πολιτών και το μέλλον τους, στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως διαβάσαμε, τους είπε στην επίσκεψη τους στο Δημαρχείο ότι μαζί με άλλους δημάρχους των νησιών θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση!!! 

Καλός ο τουρισμός και χαιρόμαστε όλοι. Αλλά έτσι δεν πάει μπροστά καμιά κοινωνία.  Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει αυτή η κοινωνία που ξέρουμε.