Οικογενειακός γιατρός: Μας δουλεύουν κανονικά. Και μας και τους γιατρούς

Κάθε γιατρός που θα δηλώσει να ενταχθεί στο Μητσοτακικής έμπνευσης σύστημα του οικογενειακού γιατρού θα μπορεί να έχει μέχρι και 2.000 ανθρώπους υπό την επίβλεψη του!!

Το ποιές είναι οι ευθύνες του, και ποιές είναι οι υποχρεώσεις του γιατρού κανένας δεν το γνωρίζει. Άραγε θα θεραπεύει και μη συμβεβλημένους ασθενείς? Όταν τον καλούν οι συμβεβλημένοι πολίτες στο σπίτι θα πηγαίνει? Θα τους βλέπει όλο το εικοσιτετράωρο ή μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι? Οι αμοιβές του γιατρού ποιές θα είναι? Ξεκοπή ή κατά περίπτωση? Και αν ο μέχρι σήμερα γιατρός του πολίτη δεν δηλώσει ως οικογενειακός, ο πολίτης θα πρέπει να πάει υποχρεωτικά σε αυτό που δήλωσε?

Και οι πολίτες λέει που πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά έναν γιατρό εάν δεν το κάνουν δεν θα μπορούν να πάνε σε άλλον ή στο νοσοκομείο, αλλά και αν πάνε θα έχουν πρόστιμο στην συνταγή και στην επίσκεψη!!

Τέτοια και πολλά άλλα γραφικά αφορούν το νέο σύστημα που έκαναν την συντριπτική πλειονότητα των γιατρών της Κω να μην δηλώσουν συμμετοχή στο εγχείρημα. Φανταστείτε ότι έφτασαν στο απίστευτο, να μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν οικογενειακό γιατρό χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό!! Δηλαδή ο κάτοικος της Κω μπορεί να δηλώσει και έναν Αθηναίο γιατρό!!! Άσε που όπως είπαν μπορεί ο πολίτης να αλλάζει γιατρό όποτε το επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει!!!

Και όλα αυτά, γιατί το όλο σύστημα είναι της πλάκας. Είναι φτιαγμένο στο πόδι με μοναδικό σκοπό να κλείσει τα μάτια του κόσμου για την κατάντια των νοσοκομείων μας, αλλά και για την εγκατάλειψη του στόχου της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας  υγείας που θα αποσυμφορούσε τα δημόσια νοσοκομεία.