Απλά μαθηματικά για το τέλος του πόλεμου στην Ουκρανία

Ρωτήσαμε συμπατριώτη μας οικονομολόγο για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και την διεθνή οικονομία και συνοπτικά μας απάντησε:

 

Δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα για να καταλάβεις τι θα γίνει μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Χαμένη θα είναι η Αμερική . Στην Αμερική που με την παγκοσμιοποίηση μαζεύονταν όλος ο αποθηκευμένος πλούτος όλου του κόσμου ( το 13% είναι στο Σίτυ του Λονδίνου το 20% στη ΝΥ), μαζεύονταν  ο μαύρος πλούτος από το εμπόριο όπλων, σάρκας, νάρκο και πολιτικού χρήματος και ο άσπρος από τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Μετά τον πόλεμο θα μείνει με τον μισό πλανήτη.

 

Η Αμερική αντί να συνεχίσει την οικονομική επεκτατική πολιτική μέσω της παγκοσμιοποιημένης αγοράς που μαθηματικά, εξ αιτίας της μέχρι σήμερα οικονομικής ισχύος της, θα επικρατούσε και της Ρωσίας, επέλεξε – κάνοντας ένα τεράστιο λάθος – την επεκτατική της πολιτική μέσω των όπλων του ΝΑΤΟ που το εγκατέστησε μέσα στην αυλή της Ρωσίας και έτσι αφύπνισε τους Ρώσους.

 

Αυτοί που νομίζουν ότι η Ρωσία θα γονατίσει ύστερα από ένα σκληρό οικονομικό αποκλεισμό πλανώνται. Η Ρωσία δεν είναι Κούβα, ούτε Ιράν. ούτε Συρία και Ιράκ. Έχει και αυτή δισεκατομμυριούχους, έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο μεταλλευτικό πλούτο και έχει ισχυρούς παγκόσμια συμμάχους. Ήδη ξεκίνησε την αυτοτέλεια της σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που μέχρι σήμερα τα αγόραζε μέσω του διεθνούς εμπορίου και ήδη με νόμους οι βιομηχανίες της στρέφονται υποχρεωτικά στην υπερπαραγωγή όπλων. Έχει τα απαιτούμενα για να ισχυροποιήσει την διεθνή οικονομική και πολιτική  παρουσία

 

Τελικά, όπως η Ρωσία αντελήφθη αργά την οικονομική επεκτατική πολιτική της Αμερικής και αντέδρασε μέσω των όπλων, έτσι και η Αμερική κάποια στιγμή θα καταλάβει το ολέθριο λάθος της και θα αναθεωρήσει την νεοσυντηρητική πολιτική καταστολής των αντιφρονούντων μέσω των πολεμικών συρράξεων. Θα δει τον μισό πληθυσμό του πλανήτη να συσπειρώνεται σε άλλο οικονομικό μπλοκ.

 

Και τότε προς το τέλος και στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, ένας , ένας θα αποχωρούν οι σύμμαχοι της Αμερικής, ή θα σφυρίζουν αδιάφορα. – Ήδη αποκαθηλώθηκε ο Τζόνσον της Αγγλίας. (Το Σίτυ του Λονδίνου δεν αστειεύεται) και η Αμερική θα οδηγήσει την Ουκρανία, αφού  ξεζουμίσει τον Ζελένσκι, σε μια ” έντιμη συμφωνία” μήπως και περισώσει μέρος της παγκόσμιας οικονομικής της κυριαρχίας.  

 

Το χρήμα δεν έχει πατρίδες, δημοκρατίες και ελευθερίες. Είναι το αιώνιο ματωμένο και ιντριγκαδόρικο χρήμα.