Ο Α. Μαρκόγλου και οι εκδόσεις του Δήμου της Κω

Η συντακτική ομάδα μας αισθάνεται  την υποχρέωση να απευθυνθεί δημόσια στην αγαπητό Αλέκο και να τον ευχαριστήσει.

 

Η τελευταία έκδοση του πονήματος του με τίτλο “Πατρίδες Μικράς Ασίας” δεν αφορά τις ευχαριστίες μόνο για το ωραιότατο περιεχόμενο του, αλλά μας  προσφέρει και την ευκαιρία να αναφερθούμε στην πρωτόγνωρη για τα τοπικά πράγματα έμπνευση του να στηρίζει ο Δήμος τους πνευματικούς δημιουργούς του νησιού μας με την έκδοση των  βιβλίων του, ώστε αυτά να γίνονται κτήμα όλων των πολιτών της Κω.

 

Ήταν ο φίλος Αλέκος που μαζί με τον αείμνηστο Κώστα Θαλασσινό πρωτοστάτησαν στο τότε νεοσύστατο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου μας και θεμελίωσαν με τις αποφάσεις του την υψηλού επιπέδου δράση υποστήριξης των πνευματικών δημιουργών χρηματοδοτώντας την έκδοση των έργων τους.

 

Των δημιουργών που ως σταγόνα μέσα σε έναν ωκεανό φουρτουνιασμένο από την σημερινή φτήνια των λόγων, των γραπτών και των πράξεων διατηρεί την ελπίδα μιας επερχόμενης γαλήνης.

 

Αυτός είναι ο Αλέκος και ελάχιστοι ακόμα στο νησί μας που επιχειρούν  και κοπιάζουν  να διατηρήσουν αυτά που οι πρόγονοι μας πλουσιοπάροχα μας άφησαν. Την ανθρωπιά και την ποιότητα.

 

Τον ευχαριστούμε για την ωραιότατη τελευταία έκδοση του βιβλίου του και κυρίως τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά του στα πολιτισμικά πράγματα του νησιού μας. 

 

Ο Δήμος μας έχει πρώτιστο καθήκον να παρακινεί τους συμπατριώτες μας και να ενισχύει οικονομικά παρόμοιες πολύτιμες εκδόσεις.