Έγινε Δημοσκόπηση στην Κω και ….. νικήσαμε

Οι περισσότεροι φανταζόμαστε ότι θυμάστε την φοβερή εκείνη δημοσκόπηση που έγινε το 2010 για της Δημοτικές εκλογές που έδειχνε τον Κυρίτση να προηγείται με 60% έναντι 30% του Καίσερλη και το δημοσκόπο να ωρύεται στην τηλεόραση του “κόσμος” ότι δεν ανατρέπονται τα αποτελέσματα της στημένης δημοσκόπησης του!!!.

Από αυτό το γεγονός  προβληματιστήκαμε και γι’ αυτήν την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε προχθές και επειδή είμαστε ψυλλιασμένοι και δεν τρώμε κουτόχορτο  ανοίξαμε τον υπολογιστή για να μάθουμε ποιά είναι αυτή η δημοκοπική Opinion Poll που την πραγματοποίησε.

Αυτά που μάθαμε και είναι αλήθεια γιατί δεν έχουν διαψευστεί ενισχύουν τις επιφυλάξεις μας. Από τις επίσημες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά και άλλων, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτής της δημοσκοπικής εταιρείας έχουν και μια άλλη εταιρεία την Reposition Strategy LTD που ασχολείται με την σύνταξη διάφορων μελετών. Άρα οι καταγγελίες μπορεί να μην απέχουν από μια υπόθεση ότι ενδεχόμενα οι απευθείας αναθέσεις μελετών σε αυτήν να συνδέονται  με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της άλλης..

Οι καταγγελίες που είναι επώνυμες λένε ότι στην δεύτερη εταιρεία ανατέθηκαν απ’ ευθείας και χωρίς διαγωνισμό από το Δημόσιο του κ. Μητσοτάκη  270.000 ευρώ με αποτέλεσμα να αποθεώνουν στις δημοσκοπήσεις τον πρωθυπουργό και να βγάζουν τρίτο τον Αλέξη Τσίπρα!!!

Το ίδιο είχε γίνει όπως καταγγέλλεται και στην περίπτωση του κ. Πατούλη στον Δήμο Αμαρουσίου με τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις 60.000 ευρώ στην εταιρεία μελετών του ίδιου ιδιοκτήτη και η δημοσκόπηση της δημοσκοπικής εταιρείας του τον έβγαζε πρώτο στην Περιφέρεια Αττικής!! Τα ίδια μαθαίνουμε χωρίς να το εξακριβώσουμε  και στον Δήμο Καρπάθου….

Με όλα τα παραπάνω ως υποσημείωση φυσικά και δεν επιθυμούμε να κρίνουμε τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν. Απλά λυπούμαστε γιατί οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα πολλές φορές αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο χειραγώγησης ενός ανυποψίαστου λαού για να τον κατευθύνουν σε λάθος αποφάσεις επιλογών και αγορών.

Και φυσικά για το συμπαθές ραδιόφωνο “Έκφραση” που ανέθεσε στην Opinion Poll την δημοσκόπηση θα άξιζε μια περαιτέρω έρευνα, μιας και ο επιτυχημένος πράγματι επικοινωνιακός αυτός σταθμός ασχολείται και με την πολιτική που η συγκεκριμένη εταιρεία χρωματίζει κατά περίπτωση όπως κατήγγειλε στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ….