Δήμος Κω: Στην αυριανή συνεδρίαση ας ανέβουμε λίγο ψηλότερα

Αύριο πραγματοποιείται στον καλοκαιρινό Ορφέα  – αν υπάρξει απαρτία- η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τριετή απολογισμό των έργων της Δημοτικής Αρχής.

Δεν είμαστε μάντεις κακών και γι’ αυτό ελπίζουμε να μην παρακολουθήσουμε το χιλιοειπωμένο έργο της στείρας αντιπαράθεσης ανούσιων έργων και κατορθωμάτων, δρόμων, δρομίσκων, πλατειών και φώτων που τίποτε δεν προσφέρουν στην μελλοντική προοπτική της κοινωνίας μας, αλλά αντίθετα την αποπροσανατολίζουν και την αποκοιμίζουν από τα πραγματικά τεράστια προβλήματα της.

Προβλήματα που αγγίζουν την πραγματική επιβίωση και μελλοντική ύπαρξη του ντόπιου πληθυσμού, των Κώων του νησιού της Κω.

Ελπίζουμε να μην δούμε και να μην ακούσουμε για μια ακόμα φορά λόγους που υποτιμούν το στοιχείο της πολιτικής και αναδεικνύουν την καινούργια τάξη πραγμάτων όπου κυριαρχεί η πρόθεση της διαχείρισης, της λογιστικής τακτοποίησης και της επικοινωνίας.

Ελπίζουμε οι τοπικοί ηγέτες μας να μην σταματήσουν και να μην τσακωθούν στα προφανή και στη διαχείριση τους, αλλά να δώσουν στους πολίτες και ιδίως στους νέους μας να κατανοήσουν το βάθος των πραγμάτων ώστε να οδηγηθούν σε σκέψεις και αποφάσεις που θα στοχεύουν στην καλυτέρευση των συνθηκών κοινωνικής συνύπαρξης και προστασίας των πολιτισμικών και οικονομικών κατακτήσεων μας.

Ελπίζουμε να μας ανεβάσουν λίγο ψηλότερα από την σημερινή μίζερη, στείρα και φτηνή αντιπαλότητα αλλά και επικυριαρχία τρίτων και ξένων που μαθηματικά εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στο μέλλον της κοινωνίας μας εξ αιτίας του ελλείμματος πολιτικής θεώρησης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.