Τα κόκκινα δάνεια. Μια καταγγελία που αδυνατούμε να πιστέψουμε

Είχαμε την επέλαση των ανώνυμων επενδυτικών εταιρειών, των γνωστών μας Fands, που αγοράζουν κοψοχρονιάς ότι βρουν μπροστά τους και ότι τους προσφέρει στο πιάτο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόνο ένα από αυτό η γνωστή μας CVC με 150 δις δολάρια αμερικανικά κεφάλαια έχει αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, το 10% της ΔΕΗ, την Βιβάρτια, μαρίνες και τα περισσότερα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία!  

Όμως αυτό που καταγγέλλει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ενυπόγραφα είναι απίστευτο.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φέρνει στο φως, παρά την «ομερτά που έχει επιβληθεί στον δημόσιο λόγο», λίστα με «37 funds που εδρεύουν στην Ιρλανδία και από το 2019 και μετά αγόρασαν 135 δις € ελληνικά δάνεια»

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Χανίων «Στη λίστα αυτή μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει μεταξύ άλλων 11 FUNDS με μετοχικό κεφάλαιο 0 € και άλλα 11 με μετοχικό κεφάλαιο 100 €. Υπάρχει μάλιστα FUND με 100 € και 76 μετόχους (κάποιοι «μέτοχοι» συνέβαλλαν με κεφάλαιο λιγότερο από 1 €). Γενικά, το μικρότερο άνευ κεφαλαίου FUND έχει πάρει 2,5 δις € σε τιτλοποιήσεις (πχ AMOEBA με αξίες ακινήτων άνω των 1,6 δις) και το μεγαλύτερο (SNF) περίπου 35 δις με τα δικαιώματα προαγοράς».

Αγαπητοί μας φίλοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Εάν είναι αλήθεια τότε μπορούμε να πούμε ότι οι δουλειά στήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους τότε που πτωχεύσαμε και ο ελληνικός λαός έδωσε από το υστέρημα του 44,5 δις ευρώ για να σώσει τις Τράπεζες και να τα χάσει με την ιδιωτικοποίηση τους και παράλληλα για να ξεζουμίσουν, με μαϊμού εταιρείες που στήθηκαν στην Ιρλανδία, τους δανειολήπτες που αδυνατούσαν να ξεχρεώσουν και κλέβουν τις ιδιοκτησίες βγάζοντας τες στο σφυρί!!!

Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή την χώρα. Και αυτός που πάντα θα την πληρώνει είναι ο φτωχός κοσμάκης. Ιδιαίτερα με αυτήν την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.