Υπόθεση Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος της Κω

Όχι! Δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μικρή κοινωνία μας. Δεν πιστεύουμε ότι οι συμπατριώτες μας δεν νοιώθουν που πάνε τα πράγματα.

Μπορεί αυτά που θα συμβούν να είναι ακόμα κάπως μακριά, αλλά αυτοί οι 40 χιλιάδες άνθρωποι της Κω αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν βλέπουν τις Αλβανικές οικογένειες να φεύγουν στο Εξωτερικό, ή να γίνονται ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργοληπτικών εταιρειών.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι σαράντα χιλιάδες συμπατριώτες μας δεν αντιλαμβάνονται ότι η παραγωγική βάση, οι νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες και το περιβαλλοντικό απόθεμα της χώρας μας ξεπουλιούνται κανονικά και με τον νόμο.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν βλέπουν πως οι νέες γενιές θα ενταχθούν εξ ολοκλήρου σε μισθωτές υπηρεσίες πολυεθνικών ανώνυμων επενδυτών.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν νοιώθουμε πως ακόμα και την αγοραστική δύναμη των οικογενειακών επιχειρήσεων, του μισθού και τις σύνταξης μας την καθορίζουν αυτοί που ελέγχουν την ενέργεια και την διατροφική αλυσίδα.

Και πάνω από όλα. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ακόμα και ο τοπικός ηγέτης μας  δεν βλέπει, όχι το ψέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι μπροστά μας, αλλά την κοινωνική, οικονομική και κυρίως πολιτισμική άλωση της παραδοσιακής  μας κοινωνίας..