Νοσοκομείο Κω. Μπόρα ήταν και πέρασε

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγήσεις και κραυγές αγωνίας. Ομόφωνες αποφάσεις για το ξεσήκωμα του λαού. Προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο. Λαϊκή συγκέντρωση και ομιλίες. Επαναστατική διάθεση.

 

Και τελικά, άνθρακες ο θησαυρός. Λες και κάποιοι έστησαν περίτεχνα την δουλειά για να βγουν τα απωθημένα μας ή και για να απεργήσουν κάποιοι υπάλληλοι.

 

Τι έγινε από τότε: Πήγαμε στην Αθήνα, πληρώσαμε και τα εισιτήρια, βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες και ω του θαύματος κάθε εβδομάδα μας στέλνουν και έναν παθολόγο, καλά να είναι ο άνθρωπος.

 

Ά! Θα φέρουν λέει στο τέλος του χρόνου ακόμα έναν οφθαλμίατρο, να γίνουν τρεις ώστε να κάνουμε και καταρράκτη!! Ούτε το περίφημο Οφθαλμιατρείο Αθηνών να ήταν το νοσοκομείο μας…

 

Θα έρθει λέει και ένας Οδοντίατρος του χρόνου, επί τέλους να ξεκινήσουν οι διαλέξεις υγιεινής του στόματος. Ξεχάσαμε φυσικά τον τέταρτο Ορθοπεδικό που ο άνθρωπος δεν χωρούσε στο νοσοκομείο και τον έστειλαν στο Πλατάνι διαφημίζοντας την λειτουργία εξωτερικών ιατρείων.

 

Όσο για τον παθολόγο θα κάνει εξωτερικά ιατρεία κάθε Τετάρτη. Προς Θεού μην αρρωστήσετε άλλες ημέρες…

 

Επιτυχία και ο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός που έρχεται στο Πλατάνι.  Αυτή η ειδικότητα πράγματι μας χρειαζόταν με ότι τραβάμε!

 

Αυτή είναι η Κως, αυτός είναι ο λαός της. Κάποιοι μας τραγουδούν και εμείς, αντί να ακούσουμε και να δούμε, χορεύουμε..