Δωρεάν χρήση ποδηλάτων. Μια προβληματική απόφαση

Είναι η δεύτερη φορά που το επιδοτούμενα αυτό πρόγραμμα δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων προσφέρεται αφιλοκερδώς από την Ε.Ε. στους Δήμους. Και λέμε αφιλοκερδώς για τους Δήμους αφού για την Ελλάδα τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στους βιομήχανους κατασκευαστές τους…

 

Τη πρώτη φορά τα πρόγραμμα παρουσιάστηκε την εποχή του 2012 ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΊΦΘΗΚΕ μετά βαΐων και κλάδων μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Γεωργαρά  με το αιτιολογικό ότι θα έπληττε τον κλάδο των ντόπιων ενοικιαστών ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων.

 

Είναι αλήθεια ότι η Κως εξ αιτίας του επιπέδου των εδαφών της προσφέρεται για την χρήση των ποδηλάτων. Όμως ακόμα πιο αληθινό είναι ότι η καθιέρωση της χρήσης των ποδηλάτων από την εποχή των πρώτων τουριστών μέχρι και σήμερα οφείλεται στους επαγγελματίες μας που με αφοσίωση, κόπο και κόστος στηρίζουν αυτή την περιβαλλοντική και αθλητική εξέλιξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων .

 

Ο Δήμος μας οφείλει άμεσα να συνεννοηθεί με τον κλάδο των επιχειρηματιών μας. Να ακούσει τις ενστάσεις τους και τους προβληματισμούς τους. Να συλλογισθεί τις επιπτώσεις από την δωρεάν χρήση και τις ενδεχόμενες καταστροφές και το σπουδαιότερο να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος  με συμφέροντα δεκάδων επιχειρηματιών μας που ζουν εποχιακά με την ενοικίαση ποδηλάτων.

 

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε τον εισηγητή αυτής της δράσης. Είμαστε περίεργοι να μάθουμε το σκεπτικό της και φυσικά είμαστε περίεργοι να μάθουμε εάν ερωτήθηκαν οι επαγγελματίες του κλάδου.  Ας μελετηθεί καλύτερα το θέμα πριν είναι αργά. ‘Όπως το ίδιο αφορά και την νέα μόδα με τα ηλεκτρικά πατίνια, τα κυκλοφοριακά προβλήματα και την ανεξέλεγκτη χρήση τους.  

bv