Νικηταράς Κυρίτσης Ρούφα: Το χούι συνεχίζεται και η πολιτική υποβαθμίζεται

Το χούι λένε οι παλιοί δύσκολα κόβεται και ο Κυρίτσης το επιβεβαιώνει με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε εξ αιτίας της απ’ ευθείας ανάθεσης 800 χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ένα θέμα καθαρά πολιτικό που αφορά την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες το συνδέει με υπονοούμενα σε  χρηματισμό. Ευτυχώς η διαδικασία ήταν νόμιμη γιατί διαφορετικά κάποιοι θα έτρεχαν στα δικαστήρια για καμιά δεκαριά χρόνια.

 

Αλλά και η αντίληψη της κυρίας Ρούφα περί πολιτικών ατοπημάτων με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ή το επιχείρημα της δημοτικής αρχής περί απλής αγοράς υπηρεσιών καθαριότητας και όχι ιδιωτικοποίησης είναι υποδεέστερες των πραγματικών πολιτικών ενστάσεων.

 

Αγνοούν και οι τρεις ότι η μεθόδευση και το στημένο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών οφείλεται στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου και εποχιακού προσωπικού με μοναδικό σκοπό της την εκχώρηση των δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες.

 

Και παράλληλα εντοπίζουν το θέμα στην καθαριότητα ως κυρίαρχο πρόβλημα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών όταν αυτή η υπηρεσία αφορά ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη που για να λειτουργήσουν αποδοτικά είτε με ιδιώτη είτε με δημοτικούς υπαλλήλους προϋποθέτουν ισχυρές τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες.

 

Το πρόβλημα στον Δήμο δεν είναι η παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, αλλά το έλλειμμα ισχυρών διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών που θα επέτρεπαν στην δημοτική αρχή να στοιχειοθετήσει σοβαρά την αναγκαιότητα, να προγραμματίσει  και κυρίως να ελέγξει την απόδοση των όποιων υπηρεσιών δημοτικών ή ιδιωτικών, την ανταποδοτικότητα των χρημάτων του πολίτη και το σεβασμό των εργαζομένων από όπου και αν αυτοί αμείβονται.

 

Οι εποχές έχουν  αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς στον τομές της αγοράς εργασίας και αυτό που σήμερα απαιτείται δεν είναι η κατοχύρωση  της χειρονακτικής εργασίας αλλά οι σύγχρονοι μηχανισμοί διοίκησης και εποπτείας . Και αυτό δυστυχώς απουσιάζει από τον δημοτικό οργανισμό πάλι με απαγορεύσεις από την κυβέρνηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δηλαδή να μετατρέπονται οι αιρετοί σε εργοστασιάρχες και επιστάτες, οι εργολάβοι να αλωνίζουν σχεδόν ανεξέλεγκτοι και οι δημοτικοί άρχοντες όμηροι των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.